Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Νιάτα: Άμεση παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στη θέση «Στενό» ζητούν οι τοπικοί φορείς

Κάνουν λόγο για περιορισμένη ορατότητα, στενή είσοδο και υπολείμματα υλικών στο σημείο σύνδεσης με την εθνική οδό

Την άμεση διαμόρφωση της εισόδου και εξόδου στη θέση «Στενό», στην περιοχή «Γκαγκανιά», ζητούν η Κοινότητα Νιάτων και τρεις τοπικοί σύλλογοι, επισημαίνοντας ότι στο σημείο σύνδεσης της οδού από και προς τα Νιάτα με την εθνική οδό έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα οδικής ασφάλειας.

Το κοινό αίτημα, με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 2026, απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ενώ κοινοποιείται στους δημάρχους Μονεμβασίας και Ευρώτα και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, μετά την ολοκλήρωση εργασιών σε τμήμα της εθνικής οδού στην περιοχή «Γκαγκανιά» και τη μετατόπιση του οδικού άξονα ανατολικότερα, η σύνδεση με την οδό των Νιάτων παρουσιάζει προβλήματα που, κατά τους υπογράφοντες, δυσχεραίνουν την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

Ειδικότερα, οι φορείς υποστηρίζουν ότι στην έξοδο από τα Νιάτα η ορατότητα είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται να προωθούν τα οχήματά τους μέσα στην εθνική οδό για να ελέγξουν την κυκλοφορία. Για την είσοδο προς τον οικισμό αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα στενή και ότι στο σημείο παραμένουν άχρηστα οικοδομικά υλικά από τις εργασίες.

Κατά την εκτίμησή τους, το πρόβλημα αφορά τόσο όσους κινούνται από και προς τα Νιάτα όσο και τους διερχόμενους οδηγούς στον οδικό άξονα από Νεάπολη και Μολάους προς Σπάρτη. Επικαλούνται, μάλιστα, την αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή και ζητούν να δοθεί άμεση προτεραιότητα σε τεχνική παρέμβαση, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Το αίτημα συνυπογράφουν η Κοινότητα Νιάτων, το Αθλητικό Σωματείο Νιάτων «Οι Ταξιάρχαι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νιάτων και ο Προοδευτικός Σύλλογος Νιάτων.

Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος
950 – 160 Τέσσυ Δερτιλή

Η APELA προτείνει

Προηγούμενα άρθρα από Δημόσια έργα