Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Τα αιτήματα των ψαράδων της Νεάπολης στον Νεοκλή Κρητικό

Στο επίκεντρο ο λαγοκέφαλος, οι έλεγχοι στην αλιεία και η εκκρεμής αποζημίωση για ζημιές στον εξοπλισμό

Τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας και τα πάγια αιτήματα των ψαράδων συζητήθηκαν στη συνάντηση του Σωματείου Ψαράδων Νεάπολης με τον βουλευτή Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νεοκλή Κρητικό, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026, στη Νεάπολη.

«Έγινε μια ειλικρινής κουβέντα και ακούστηκαν οι δυσκολίες και η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ψαράδες»

ανέφερε ο κ. Κρητικός σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τη συνάντηση.

Ο βουλευτής μετέφερε την ανησυχία των αλιέων για τη σταδιακή υποβάθμιση της παράκτιας αλιείας και τη μείωση των ιχθυοαποθεμάτων, η οποία, όπως σημείωσε, απειλεί την ισορροπία της τροφικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι ψαράδες έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βιωσιμότητα του κλάδου, με βασικά ζητήματα:

  • Την αντιμετώπιση των επιθέσεων λαγοκέφαλου.
  • Την ενίσχυση και εντατικοποίηση των ελέγχων για την παράνομη αλιεία, καθώς και στην ερασιτεχνική αλιευτική δραστηριότητα.
  • Την καταβολή της εκκρεμούς αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη ο αλιευτικός εξοπλισμός από θαλάσσια θηλαστικά.

Ο κ. Κρητικός αναφέρθηκε επίσης στη συμβολή των ψαράδων στην τροφοδοσία με φρέσκα αλιεύματα και στη διατήρηση της αλιευτικής παράδοσης, υπογραμμίζοντας τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται.

Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Προηγούμενα άρθρα από Βουλευτές