notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

5ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου!

slider_image
22-11-2017

Η Τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Λακωνίας, με την ευγενική υποστήριξη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης προκηρύσσουν τον επετειακό 5ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου (ακριβής μέτρηση 22.400 μ.) καθώς και τον 1ο αγώνα 5,5χλμ. «Διάσχιση ποταμού Κάστορα» και αγώνα παιδιών 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου.

Συνδιοργανωτές: Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ», «Σπαρτιάτες Δρομείς», Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, Αθλητική Ένωση Πελλάνας - Καστορείου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΚΑΣΤΩΡ», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καστορείου, ΛΕ.ΦΩ.Σ., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, «Ετοιμοκλής», Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 23/12/2017

Tόπος διεξαγωγής: Καστόρειο Λακωνίας Δήμου Σπάρτης
(Το Καστόρι βρίσκεται πάνω στον Ταΰγετο - 20χλμ. από την Σπάρτη. Με το που μπείτε στην Σπάρτη ερχόμενοι από Αθήνα, στον κόμβο του νοσοκομείου της Σπάρτης, υπάρχει η πινακίδα που λέει Καστόρι, Λογκανίκος, Γεωργίτσι, στρίβετε δεξιά στην κατεύθυνση της πινακίδας και μετά από 20 χλμ. θα βρείτε το Καστόρι. Πάνω σε αυτόν τον δρόμο δεν στρίβετε πουθενά. Ή εναλλακτικά από τον νέο δρόμο Λεύκτρου - Σπάρτης. Στρίβετε στην έξοδο Πελλάνας και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Καστόρειον!)

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 10.30 π.μ. για τον αγώνα των 5,5χλμ., 10.40 π.μ. ο αγώνας του 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν  πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.

Πληροφορίες Ορεινού Ημιμαραθωνίου

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο - στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι: μονοπάτια: 71,75%, άσφαλτος: 4,48%, χωματόδρομος δασικός:  23,77%

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από τα 440μ. περίπου και φτάνετε μέχρι τα 1.434μ. και μετά καταλήγετε στα 440μ. όπου και τερματίζετε

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει το δίκτυο Ασυρματιστών Λακωνίας, όπου με τους ασυρμάτους τους, θα ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Πόντοι για τον OLYMPUS MARATHON: Ο αγώνας κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του καθενός δρομέα στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον OLYMPUS MARATHON. Μετά το πέρας του αγώνα, τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, προκειμένου να βγουν τα μόρια που αντιστοιχούν στον καθένα.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 6 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή. Αυτά είναι τα εξής:
1) Άγιος Μάμας στο 5o χλμ.(υψ.500μ.)
2) Θέση Λάτα  στο 8,5ο χλμ.(υψ.980μ.)
3) Λουσίνα στο 11,7ο χλμ.(υψ. 1.117μ.)
4) Άμμους(υποσταθμός)
5) Θέση Αγ.Νικόλαος στο 14,9ο χλμ.(υψ. 1.407μ.)
6) Θέση Λάτα στο 18,3ο χλμ. (υψ.980μ.)
7) Άγιος Μάμας στο 21,8o χλμ.(υψ.500μ.)
Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, σταφίδα και αλμυρά.

Ιατρική - ασύρματη κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Καστόρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 5 ώρες(μέχρι τις 15.00).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 09.00)

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

Ανδρών:
17 - 29 ετών
30 - 39 ετών
40 - 49 ετών
50 - 59 ετών
60 & άνω

Γυναικών:
17 - 39 ετών
40 - 59 ετών
60 & άνω

Θα δοθεί κύπελλο στους πρώτους και ειδικό αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους δεύτερους και στους τρίτους αντίστοιχα,  ενώ θα γίνουν και ειδικές βραβεύσεις. Επίσης με το τέλος του αγώνα θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα δρομέα σακούλα με προϊόντα και αναμνηστικά με τις φροντίδες των κατοίκων του Καστορείου.

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=913a26907fb1b7dc0b721a47867d46ea

Οι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 19/12/2017 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

Πληροφορίες αγώνα 5,5χλμ. «Διάσχιση ποταμού Κάστορα»

Φέτος που συμπληρώνονται 5 διοργανώσεις από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας, αποφασίσαμε να εισακούσουμε την επιθυμία δεκάδων δρομέων, που μας παρότρυναν, να διοργανώσουμε και έναν αγώνα μικρότερης χιλιομετρικής εμβέλειας! Έτσι σκεφτήκαμε να βάλουμε έναν αγώνα περίπου 5χλμ. που θα κινείται σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα! Για αυτό από φέτος καθιερώνεται και ο αγώνας 5,5χλμ. 1ος Αγώνας Διάσχισης Ποταμού Κάστορα!

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας των 5,5 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο φαράγγι, στα πρώτα χιλιόμετρα! Ουσιαστικά ο εν λόγω μικρός αγώνας κινείται εξ ολοκλήρου σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα, και δεν παρεκκλίνει καθόλου σε κάποιο άλλο σημείο σε σχέση με τον μεγάλο αγώνα! Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στην ίδια διαδρομή με τον μεγάλο αγώνα, μέχρι και τον Άγιο Μάμα, στο 5ο χλμ., όπου και θα βγουν στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Σπάρτης - Καστορείου, τον οποίον και θα ακολουθήσουν προκειμένου να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία όπου και ξεκίνησαν! Η διαδρομή πρόκειται για μικτό τερέν, με άσφαλτο στα πρώτα 500μ. καθώς και στα τελευταία 500μ., ενώ ενδιάμεσα θα κινηθείτε παράπλευρα του ποταμού Κάστορα, σε χωματόδρομους με πλατανόφυλλα ήπιας δυσκολίας!

Υψομετρικά προφίλ: Στον εν λόγω αγώνα, δεν υπάρχει μεγάλο υψομετρικό προφίλ, καθώς θα αποφύγετε να κινηθείτε στον κυρίως ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. Ξεκινάτε από τα 440μ. περίπου και φτάνετε μέχρι τα 500μ., και μετά καταλήγετε ξανά στα 440μ..

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους - όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Στον εν λόγω αγώνα δεν απαιτείται να έχετε κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε αγώνες βουνού, καθώς εκλείπουν τα δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Τροφοδοσία: Θα υπάρχει 1 σημείο τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή στον Άγιος Μάμα στο 5o χλμ.(υψ.500μ.)

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού την 1 ½ ώρα - μέχρι τις 12.00

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09.00).

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας,

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:  https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=913a26907fb1b7dc0b721a47867d46ea

Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 19/12/2017 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

Γενικές πληροφορίες αγώνων

Πριν τον αγώνα: Η Οργανωτική Επιτροπή θα σας προσφέρει πριν τον αγώνα ελαφρύ πρωινό και τσάι Ταϋγέτου εντελώς δωρεάν!

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί δωρεάν χειμωνιάτικο γεύμα στους δρομείς καθώς και ντόπιο κρασί, από την Οργανωτική Επιτροπή μαζί με τους αρμόδιους φορείς, με την επιμέλεια και τις φροντίδες των κυριών του Καστορείου και του Συλλόγου Φίλων Βόρειου Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάτσει σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού, αν επιθυμεί να γευτεί και κάτι παραπάνω από τα ντόπια εδέσματα!

Μοίρασμα αριθμών ΒΙΒ Νumber: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Η Λουσίνα», τις εξής μέρες και ώρες:
- την Παρασκευή 22/12/2017 από τις 16.00 - 20.00
- το Σάββατο την ημέρα του αγώνα δηλαδή, από τις 07.45

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09.00)

Αποδυτήρια - χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης - τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Εκδρομή για τους δρομείς: Και φέτος θα υπάρχει οργανωμένη εκδρομή από την Αθήνα αυθημερόν! Η εν λόγω εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα (23/12/2017) και θα ξεκινήσει και πάλι από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στις 05.00. Για να κάνετε κράτηση μπορείτε να το δηλώσετε στο ειδικό ανάλογο σημείο, στην φόρμα εγγραφής. Το κόστος της εκδρομής είναι στα 13,00 ευρώ, και για να ολοκληρωθεί η κράτησή σας, στο πούλμαν της διοργάνωσης, πρέπει να προκαταβάλετε το εν λόγω ποσόν μέχρι και τις 20/12, στον λογ/σμο Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5108-009878-304, IBAN: GR25 0172 1080 0051 0800 9878 304, ονομ/μο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ή να το καταβάλετε στο κατάστημα Αθλητικών Επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Γρηγ. Λαμπράκη 40, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, καθημερινά από τις 09.00 - 16.00. Το εν λόγω ποσό ΔΕΝ μπορείτε να το δώσετε μετρητοίς την ημέρα της εκδρομής. Δεκτοί στην εκδρομή θα γίνουν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει το εν λόγω ποσό αντιτίμου, μέχρι την και τις 20/12/2017. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, αλλά καταλαβαίνετε ότι λόγω του ότι οι εκδρομές έχουν κόστος στην διοργάνωση, πρέπει να εξασφαλίσουμε το εν λόγω ποσό που απαιτείται, από τους δρομείς που θα χρησιμοποιήσουν τα πούλμαν. Πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή: 6955985506/ 6936853165(Γορανίτης Παύλος)

Η εκδρομή θα επιστρέψει από το Καστόρι στις 16.15 και αφού λήξουν όλες οι εκδηλώσεις του αγώνα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία εκ των εκδρομών μας μπορείτε να το κάνετε στο αντίστοιχο link στην φόρμα συμμετοχής.

Διαμονή αθλητών σε ξενοδοχεία: Όσοι φίλοι δρομείς επιθυμούν να έρθουν από τις προηγούμενες μέρες στο Καστόρι, προκειμένου την διαμονή τους, μπορούν να απευθυνθούν στα ξενοδοχεία του Καστορείου ή και στο γειτονικό Γεωργίτσι, ή ακόμα μπορούν να μείνουν και στην Σπάρτη όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Για το Καστόρι μπορούν να απευθυνθούν στα εξής ξενοδοχεία:
- «Ο Πολυδεύκης»: τηλ. 6972674375
- Ξενοδοχείο  «το Καστόρι»: τηλ.: 6907044608
Στο γειτονικό Γεωργίτσι (8 χλμ. από το Καστόρι) μπορούν να απευθυνθούν στα:
- Το Μπαλκόνι του Ταϋγέτου: τηλ.: 27310 61062/ 6940 807330
- Μυθοξένια: τηλ. 27310 61575/ 6944328500

Συμμετοχές για τον αγώνα: Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε με τους εξής τρόπους:
- Ηλεκτρονικά στην φόρμα εγγραφής:
Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=913a26907fb1b7dc0b721a47867d46ea
Οι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 19/12/2017 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

- στο email: kastoreios@gmail.com

Όπου θα αναφέρετε το όνομά σας, τον σύλλογο που τυχόν ανήκετε και την ηλικία σας.

Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 700 και στους 2 αγώνες!

Πληροφορίες για τον αγώνα και την περιοχή: Για οποιεσδήποτε άλλες τυχόν πληροφορίες επιθυμείτε σχετικά με τον αγώνα και την περιοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:
 - 6955985506/6936853165 (Γορανίτης Παύλος),
- 6977719682 (Οικονομάκης Γιώργος)

Εναλλακτική διαδρομή σε περίπτωση κακοκαιρίας:
Σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας (έντονη βροχόπτωση) και επειδή η ασφάλεια των αθλητών είναι πάνω από όλα, ο αγώνας δεν θα ακυρωθεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί σε εναλλακτική διαδρομή μέσα στο βουνό, αλλά σε δασικούς δρόμους, όπου εγγυώνται την ασφάλεια σας, και δεν θα διατρέξετε κανέναν κίνδυνο. Η εν λόγω διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την πλατεία του Καστορείου μέχρι την Λουσίνα και επιστροφή πίσω - συνολικής απόστασης 20,55 χλμ. Σε κάθε περίπτωση όμως θα εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες προκειμένου να τρέξετε στα πανέμορφα μονοπάτια του Ορεινού Ημιμαραθωνίου. Η τελική απόφαση σε περίπτωση κακοκαιρίας, θα παρθεί από την Οργανωτική Επιτροπή την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο εν λόγω αγώνας θα πραγματοποιηθεί, έστω στην εναλλακτική διαδρομή!

Αγώνας Παίδων
Και φέτος θα πραγματοποιηθεί αγώνας παιδιών Δημοτικού - Γυμνασίου
1) Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού - Γυμνασίου: Θα ξεκινήσει στις 10.40 π.μ. και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή πλατεία Καστορείου - Άγιος Μάμμας - πλ. Καστορείου, και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που πάνε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο ενώ δεν θα δοθούν κύπελλα στα πρώτα παιδιά, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδάκια που συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου είναι όλα ίδια και δεν τα αναλώνουμε στην κυπελλοθηρία.

Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα.

Αγώνας και το Όλοι Μαζί Μπορούμε - Συλλογή Τροφίμων
Εφέτος ο Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου, γίνεται με την συμβολή του Όλοι Μαζί Μπορούμε! Έτσι ενώ διατηρούμε την δωρεάν συμμετοχή σας στο αγώνα, εντούτοις η μοναδική σας «υποχρέωση» είναι να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης!

Όλοι όσοι συμμετάσχουν, αλλά ακόμα και επισκέπτες αν το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία μπορούν να τα προμηθευτούν ακόμα και από την τοπική αγορά του Καστορείου! Αν τα προμηθευτείτε από την τοπική αγορά του Καστορείου σίγουρα θα γλιτώσετε την μεταφορά τους από μακριά, στηρίζοντας έτσι τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης!

Συνοπτικά το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 22/12/2017
- 16.00 μ.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
- 19.00 μ.μ.: Προγραμματισμένη έναρξη Χριστουγεννιάτικων Σαββατιάτικων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μίνι συναυλίας!
- 20.00 μ.μ.: Κλείσιμο γραμματείας

Σάββατο 23/12/2017
- 05.00 π.μ.: Αναχώρηση μονοήμερης εκδρομής από πλ. Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο)
- 07.45 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
- 09.00 π.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν μονοήμερης εκδρομής.
- 10.00 π.μ.: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
- 10.30 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 5,5 χλμ.
- 10.40 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού
- 12.00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα - λήξη αγώνα 5,5χλμ.
- 15.00 μ.μ.: Λήξη Ορεινού Ημιμαραθωνίου
- 15.05 μ.μ.: Απονομές - τελετή λήξης
- 16.15 μ.μ.: Αναχώρηση εκδρομών για Αθήνα

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σας περιμένουμε στον επετειακό 5ο αγώνα, στο πανέμορφο Καστόρι, στην εξίσου πανέμορφη αυτή γωνιά της Λακωνίας, προκειμένου να διασκεδάσουμε, αλλά το κυριότερο να τρέξουμε τα Χριστούγεννα στο βουνό!!!

Η Οργανωτική Επιτροπή


Χορηγός επικοινωνίας μεταξύ άλλων είναι η APELA.gr

Η Τοπική Κοινότητα Καστορείου του Δήμου Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Λακωνίας, με την ευγενική υποστήριξη του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης προκηρύσσουν τον επετειακό 5ο Καστόρειο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Ταϋγέτου (ακριβής μέτρηση 22.400 μ.) καθώς και τον 1ο αγώνα 5,5χλμ. «Διάσχιση ποταμού Κάστορα» και αγώνα παιδιών 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου.

Συνδιοργανωτές: Σύλλογος Φίλων Ταϋγέτου «Η ΛΟΥΣΙΝΑ», «Σπαρτιάτες Δρομείς», Πολιτιστικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ», Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος, Αθλητική Ένωση Πελλάνας - Καστορείου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου «Ο ΚΑΣΤΩΡ», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Καστορείου, ΛΕ.ΦΩ.Σ., Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης, «Ετοιμοκλής», Λέσχη Αυτοκινήτου Σπάρτης.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 23/12/2017

Tόπος διεξαγωγής: Καστόρειο Λακωνίας Δήμου Σπάρτης
(Το Καστόρι βρίσκεται πάνω στον Ταΰγετο - 20χλμ. από την Σπάρτη. Με το που μπείτε στην Σπάρτη ερχόμενοι από Αθήνα, στον κόμβο του νοσοκομείου της Σπάρτης, υπάρχει η πινακίδα που λέει Καστόρι, Λογκανίκος, Γεωργίτσι, στρίβετε δεξιά στην κατεύθυνση της πινακίδας και μετά από 20 χλμ. θα βρείτε το Καστόρι. Πάνω σε αυτόν τον δρόμο δεν στρίβετε πουθενά. Ή εναλλακτικά από τον νέο δρόμο Λεύκτρου - Σπάρτης. Στρίβετε στην έξοδο Πελλάνας και ακολουθείτε τις πινακίδες προς Καστόρειον!)

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ. για τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο, 10.30 π.μ. για τον αγώνα των 5,5χλμ., 10.40 π.μ. ο αγώνας του 1χλμ.για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν  πάνω στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου, έξω από την εκκλησία.

Πληροφορίες Ορεινού Ημιμαραθωνίου

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο - στον κεντρικό δρόμο του Καστορείου απέναντι από την εκκλησία. H διαδρομή του ορεινού ημιμαραθωνίου είναι 22.400 μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της, αποτελείται από μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Από αυτά τα 22.400 μέτρα, τα 1.000 μέτρα είναι άσφαλτος, τα 5.400 μέτρα είναι χωματόδρομος, ενώ τέλος τα μονοπάτια είναι 16.000 μέτρα. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσον αφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι: μονοπάτια: 71,75%, άσφαλτος: 4,48%, χωματόδρομος δασικός:  23,77%

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από τα 440μ. περίπου και φτάνετε μέχρι τα 1.434μ. και μετά καταλήγετε στα 440μ. όπου και τερματίζετε

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει το δίκτυο Ασυρματιστών Λακωνίας, όπου με τους ασυρμάτους τους, θα ενημερώσουν άμεσα και έγκαιρα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω αυξημένες ικανότητες σε αγώνες βουνού. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Πόντοι για τον OLYMPUS MARATHON: Ο αγώνας κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS Marathon, δίνει τους αντίστοιχους πόντους με βάση τα αποτελέσματα του καθενός δρομέα στον αγώνα, ώστε να μπορέσει να μαζέψει τα κατάλληλα μόρια προκειμένου να συμμετάσχει στον OLYMPUS MARATHON. Μετά το πέρας του αγώνα, τα αποτελέσματα θα σταλούν στην Οργανωτική Επιτροπή του OLYMPUS MARATHON, προκειμένου να βγουν τα μόρια που αντιστοιχούν στον καθένα.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν 6 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή. Αυτά είναι τα εξής:
1) Άγιος Μάμας στο 5o χλμ.(υψ.500μ.)
2) Θέση Λάτα  στο 8,5ο χλμ.(υψ.980μ.)
3) Λουσίνα στο 11,7ο χλμ.(υψ. 1.117μ.)
4) Άμμους(υποσταθμός)
5) Θέση Αγ.Νικόλαος στο 14,9ο χλμ.(υψ. 1.407μ.)
6) Θέση Λάτα στο 18,3ο χλμ. (υψ.980μ.)
7) Άγιος Μάμας στο 21,8o χλμ.(υψ.500μ.)
Στα σημεία ανεφοδιασμού θα υπάρχει νερό, ισοτονικό, σταφίδα και αλμυρά.

Ιατρική - ασύρματη κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Καστόρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 5 ώρες(μέχρι τις 15.00).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα(στις 09.00)

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

Ανδρών:
17 - 29 ετών
30 - 39 ετών
40 - 49 ετών
50 - 59 ετών
60 & άνω

Γυναικών:
17 - 39 ετών
40 - 59 ετών
60 & άνω

Θα δοθεί κύπελλο στους πρώτους και ειδικό αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στους δεύτερους και στους τρίτους αντίστοιχα,  ενώ θα γίνουν και ειδικές βραβεύσεις. Επίσης με το τέλος του αγώνα θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα δρομέα σακούλα με προϊόντα και αναμνηστικά με τις φροντίδες των κατοίκων του Καστορείου.

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=913a26907fb1b7dc0b721a47867d46ea

Οι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 19/12/2017 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

Πληροφορίες αγώνα 5,5χλμ. «Διάσχιση ποταμού Κάστορα»

Φέτος που συμπληρώνονται 5 διοργανώσεις από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας, αποφασίσαμε να εισακούσουμε την επιθυμία δεκάδων δρομέων, που μας παρότρυναν, να διοργανώσουμε και έναν αγώνα μικρότερης χιλιομετρικής εμβέλειας! Έτσι σκεφτήκαμε να βάλουμε έναν αγώνα περίπου 5χλμ. που θα κινείται σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα! Για αυτό από φέτος καθιερώνεται και ο αγώνας 5,5χλμ. 1ος Αγώνας Διάσχισης Ποταμού Κάστορα!

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας των 5,5 χλμ. θα ξεκινήσει μισή ώρα μετά την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός μέσα στο φαράγγι, στα πρώτα χιλιόμετρα! Ουσιαστικά ο εν λόγω μικρός αγώνας κινείται εξ ολοκλήρου σε μέρος της διαδρομής του κυρίως αγώνα, και δεν παρεκκλίνει καθόλου σε κάποιο άλλο σημείο σε σχέση με τον μεγάλο αγώνα! Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στην ίδια διαδρομή με τον μεγάλο αγώνα, μέχρι και τον Άγιο Μάμα, στο 5ο χλμ., όπου και θα βγουν στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο Σπάρτης - Καστορείου, τον οποίον και θα ακολουθήσουν προκειμένου να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία όπου και ξεκίνησαν! Η διαδρομή πρόκειται για μικτό τερέν, με άσφαλτο στα πρώτα 500μ. καθώς και στα τελευταία 500μ., ενώ ενδιάμεσα θα κινηθείτε παράπλευρα του ποταμού Κάστορα, σε χωματόδρομους με πλατανόφυλλα ήπιας δυσκολίας!

Υψομετρικά προφίλ: Στον εν λόγω αγώνα, δεν υπάρχει μεγάλο υψομετρικό προφίλ, καθώς θα αποφύγετε να κινηθείτε στον κυρίως ορεινό όγκο του Ταϋγέτου. Ξεκινάτε από τα 440μ. περίπου και φτάνετε μέχρι τα 500μ., και μετά καταλήγετε ξανά στα 440μ..

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους - όπως καταλαβαίνετε συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Στον εν λόγω αγώνα δεν απαιτείται να έχετε κάποια ιδιαίτερη εμπειρία σε αγώνες βουνού, καθώς εκλείπουν τα δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Τροφοδοσία: Θα υπάρχει 1 σημείο τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή στον Άγιος Μάμα στο 5o χλμ.(υψ.500μ.)

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού την 1 ½ ώρα - μέχρι τις 12.00

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09.00).

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας,

Κόστος συμμετοχής: O αγώνας προσφέρεται δωρεάν από τους αρμόδιους φορείς και δεν απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης που τοποθετείται στο πόδι. Μετά τον αγώνα το εν λόγω chip επιστρέφεται.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:  https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=913a26907fb1b7dc0b721a47867d46ea

Oι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 19/12/2017 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

Γενικές πληροφορίες αγώνων

Πριν τον αγώνα: Η Οργανωτική Επιτροπή θα σας προσφέρει πριν τον αγώνα ελαφρύ πρωινό και τσάι Ταϋγέτου εντελώς δωρεάν!

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί δωρεάν χειμωνιάτικο γεύμα στους δρομείς καθώς και ντόπιο κρασί, από την Οργανωτική Επιτροπή μαζί με τους αρμόδιους φορείς, με την επιμέλεια και τις φροντίδες των κυριών του Καστορείου και του Συλλόγου Φίλων Βόρειου Ταϋγέτου «Η Λουσίνα» ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να κάτσει σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού, αν επιθυμεί να γευτεί και κάτι παραπάνω από τα ντόπια εδέσματα!

Μοίρασμα αριθμών ΒΙΒ Νumber: Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Ταϋγέτου «Η Λουσίνα», τις εξής μέρες και ώρες:
- την Παρασκευή 22/12/2017 από τις 16.00 - 20.00
- το Σάββατο την ημέρα του αγώνα δηλαδή, από τις 07.45

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09.00)

Αποδυτήρια - χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης - τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Εκδρομή για τους δρομείς: Και φέτος θα υπάρχει οργανωμένη εκδρομή από την Αθήνα αυθημερόν! Η εν λόγω εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ημέρα του αγώνα (23/12/2017) και θα ξεκινήσει και πάλι από την πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) στις 05.00. Για να κάνετε κράτηση μπορείτε να το δηλώσετε στο ειδικό ανάλογο σημείο, στην φόρμα εγγραφής. Το κόστος της εκδρομής είναι στα 13,00 ευρώ, και για να ολοκληρωθεί η κράτησή σας, στο πούλμαν της διοργάνωσης, πρέπει να προκαταβάλετε το εν λόγω ποσόν μέχρι και τις 20/12, στον λογ/σμο Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5108-009878-304, IBAN: GR25 0172 1080 0051 0800 9878 304, ονομ/μο δικαιούχου: ΓΟΡΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ή να το καταβάλετε στο κατάστημα Αθλητικών Επάθλων OLYMPUS, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Γρηγ. Λαμπράκη 40, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, καθημερινά από τις 09.00 - 16.00. Το εν λόγω ποσό ΔΕΝ μπορείτε να το δώσετε μετρητοίς την ημέρα της εκδρομής. Δεκτοί στην εκδρομή θα γίνουν μόνο όσοι έχουν καταβάλλει το εν λόγω ποσό αντιτίμου, μέχρι την και τις 20/12/2017. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, αλλά καταλαβαίνετε ότι λόγω του ότι οι εκδρομές έχουν κόστος στην διοργάνωση, πρέπει να εξασφαλίσουμε το εν λόγω ποσό που απαιτείται, από τους δρομείς που θα χρησιμοποιήσουν τα πούλμαν. Πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή: 6955985506/ 6936853165(Γορανίτης Παύλος)

Η εκδρομή θα επιστρέψει από το Καστόρι στις 16.15 και αφού λήξουν όλες οι εκδηλώσεις του αγώνα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία εκ των εκδρομών μας μπορείτε να το κάνετε στο αντίστοιχο link στην φόρμα συμμετοχής.

Διαμονή αθλητών σε ξενοδοχεία: Όσοι φίλοι δρομείς επιθυμούν να έρθουν από τις προηγούμενες μέρες στο Καστόρι, προκειμένου την διαμονή τους, μπορούν να απευθυνθούν στα ξενοδοχεία του Καστορείου ή και στο γειτονικό Γεωργίτσι, ή ακόμα μπορούν να μείνουν και στην Σπάρτη όπου υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Για το Καστόρι μπορούν να απευθυνθούν στα εξής ξενοδοχεία:
- «Ο Πολυδεύκης»: τηλ. 6972674375
- Ξενοδοχείο  «το Καστόρι»: τηλ.: 6907044608
Στο γειτονικό Γεωργίτσι (8 χλμ. από το Καστόρι) μπορούν να απευθυνθούν στα:
- Το Μπαλκόνι του Ταϋγέτου: τηλ.: 27310 61062/ 6940 807330
- Μυθοξένια: τηλ. 27310 61575/ 6944328500

Συμμετοχές για τον αγώνα: Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε με τους εξής τρόπους:
- Ηλεκτρονικά στην φόρμα εγγραφής:
Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε εδώ:
https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=913a26907fb1b7dc0b721a47867d46ea
Οι εγγραφές θα ισχύσουν μέχρι και την Τρίτη 19/12/2017 το μεσημέρι! Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές ελάχιστες!!!

- στο email: kastoreios@gmail.com

Όπου θα αναφέρετε το όνομά σας, τον σύλλογο που τυχόν ανήκετε και την ηλικία σας.

Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 700 και στους 2 αγώνες!

Πληροφορίες για τον αγώνα και την περιοχή: Για οποιεσδήποτε άλλες τυχόν πληροφορίες επιθυμείτε σχετικά με τον αγώνα και την περιοχή μπορείτε να απευθυνθείτε στα εξής τηλέφωνα:
 - 6955985506/6936853165 (Γορανίτης Παύλος),
- 6977719682 (Οικονομάκης Γιώργος)

Εναλλακτική διαδρομή σε περίπτωση κακοκαιρίας:
Σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας (έντονη βροχόπτωση) και επειδή η ασφάλεια των αθλητών είναι πάνω από όλα, ο αγώνας δεν θα ακυρωθεί, αλλά θα πραγματοποιηθεί σε εναλλακτική διαδρομή μέσα στο βουνό, αλλά σε δασικούς δρόμους, όπου εγγυώνται την ασφάλεια σας, και δεν θα διατρέξετε κανέναν κίνδυνο. Η εν λόγω διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι από την πλατεία του Καστορείου μέχρι την Λουσίνα και επιστροφή πίσω - συνολικής απόστασης 20,55 χλμ. Σε κάθε περίπτωση όμως θα εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες προκειμένου να τρέξετε στα πανέμορφα μονοπάτια του Ορεινού Ημιμαραθωνίου. Η τελική απόφαση σε περίπτωση κακοκαιρίας, θα παρθεί από την Οργανωτική Επιτροπή την τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο εν λόγω αγώνας θα πραγματοποιηθεί, έστω στην εναλλακτική διαδρομή!

Αγώνας Παίδων
Και φέτος θα πραγματοποιηθεί αγώνας παιδιών Δημοτικού - Γυμνασίου
1) Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά Δημοτικού - Γυμνασίου: Θα ξεκινήσει στις 10.40 π.μ. και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή πλατεία Καστορείου - Άγιος Μάμμας - πλ. Καστορείου, και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα αγόρια και τα κορίτσια που πάνε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο ενώ δεν θα δοθούν κύπελλα στα πρώτα παιδιά, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδάκια που συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου είναι όλα ίδια και δεν τα αναλώνουμε στην κυπελλοθηρία.

Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα.

Αγώνας και το Όλοι Μαζί Μπορούμε - Συλλογή Τροφίμων
Εφέτος ο Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου, γίνεται με την συμβολή του Όλοι Μαζί Μπορούμε! Έτσι ενώ διατηρούμε την δωρεάν συμμετοχή σας στο αγώνα, εντούτοις η μοναδική σας «υποχρέωση» είναι να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης!

Όλοι όσοι συμμετάσχουν, αλλά ακόμα και επισκέπτες αν το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία μπορούν να τα προμηθευτούν ακόμα και από την τοπική αγορά του Καστορείου! Αν τα προμηθευτείτε από την τοπική αγορά του Καστορείου σίγουρα θα γλιτώσετε την μεταφορά τους από μακριά, στηρίζοντας έτσι τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης!

Συνοπτικά το πρόγραμμα του αγώνα

Παρασκευή 22/12/2017
- 16.00 μ.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
- 19.00 μ.μ.: Προγραμματισμένη έναρξη Χριστουγεννιάτικων Σαββατιάτικων εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μίνι συναυλίας!
- 20.00 μ.μ.: Κλείσιμο γραμματείας

Σάββατο 23/12/2017
- 05.00 π.μ.: Αναχώρηση μονοήμερης εκδρομής από πλ. Καραϊσκάκη(Μεταξουργείο)
- 07.45 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number
- 09.00 π.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πούλμαν μονοήμερης εκδρομής.
- 10.00 π.μ.: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου.
- 10.30 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 5,5 χλμ.
- 10.40 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού
- 12.00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα - λήξη αγώνα 5,5χλμ.
- 15.00 μ.μ.: Λήξη Ορεινού Ημιμαραθωνίου
- 15.05 μ.μ.: Απονομές - τελετή λήξης
- 16.15 μ.μ.: Αναχώρηση εκδρομών για Αθήνα

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σας περιμένουμε στον επετειακό 5ο αγώνα, στο πανέμορφο Καστόρι, στην εξίσου πανέμορφη αυτή γωνιά της Λακωνίας, προκειμένου να διασκεδάσουμε, αλλά το κυριότερο να τρέξουμε τα Χριστούγεννα στο βουνό!!!

Η Οργανωτική Επιτροπή


Χορηγός επικοινωνίας μεταξύ άλλων είναι η APELA.gr

Μοιράσου το άρθρο:

Η APELA προτείνει

image

Eτικέτες :
images Τρέξιμο
09-07-2019

«Monemvasia Run Challenge»