Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον ανάδοχο του έργου η σύμβαση για την «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα Ενωσιακού γηπέδου ποδοσφαίρου και μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου Αγ. Ιωάννη Σπάρτης Λακωνίας» με προϋπολογισμό 323.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα επισήμαναν την αναγκαιότητα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης προκειμένου να εξυπηρετεί τις ομάδες ποδοσφαίρου της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Π.Ε. Λακωνίας «Η Περιφέρεια μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπως τα γήπεδα Ξηροκαμπίου και Χρυσάφων όπου θα τοποθετηθούν μεταλλικές κερκίδες, ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Σκάλας, η προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στη γήπεδο της Νεάπολης (έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση), και η τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο Γερακίου (έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση)».