«Γιορτή μονοπατιών. Χρυσαφα,12 Μαΐου 2019.

Στη Χρύσαφα Λακωνίας επιλέξαμε να κάνουμε την αρχή. Αφού ολοκληρώσαμε-αναλαμβάνοντας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου- την εύρεση παλαιών μονοπατιών και αρχαίων δρόμων καθώς και τον καθαρισμό τους μαζί με την προσήμανση, μήκους 80 χλμ, από τον Κοσμά μέχρι το Μυστρά, διοργανώσαμε μια εκδήλωση για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωση -με επιτυχία- αυτής της προσπάθειας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Πελλοπονησιακή.

«Περπατήσαμε μια διαδρομή περίπου 7,5 χλμ. Στη συνέχεια, ακολούθησε γιορτή στην πλατεία του χωριού, με άφθονο φαγητό, τοπικό οίνο, μουσική και κέφι. Το δεύτερο μέρος του έργου, περιλαμβάνει την κανονική σήμανση του δικτύου μονοπατιών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΟΙΝΣΕΠ Πελοποννήσου, η οποία ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πολύτιμη βοήθειά της, τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης, τους χορηγούς, όλους τους παρευρισκόμενους και τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης. 

«Ευχόμαστε, αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας επιτυχούς προοπτικής ανάπτυξης για τον τόπο μας. Η ένταξη του Sparta trail στο μεγάλο δίκτυο μονοπατιών από Μαίναλο, Πάρνωνα μέχρι Ταΰγετο, θα προσφέρει την ευκαιρία στην περιοχή μας να αναδείξει τον περιβαλλοντικό πλούτο και την ιστορία μας και να φιλοξενεί πεζοπόρους από όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με ποικίλους τρόπους», καταλήγει η ανακοίνωση.