notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Γιατί «Κουλιζάκος» και γιατί «Νέα Δημοκρατία»; Ο υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας απαντά

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

03-07-2019

Ο υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ. Γιάννης Κουλιζάκος, απαντά σε ερωτήσεις για τη Λακωνία, την υποψηφιότητά του και τη Νέα Δημοκρατία

Ποια είναι η προτεραιότητά σας για τη Λακωνία;

Αυτό που διαπιστώνω δυστυχώς, κάθε ημέρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, που λόγω προεκλογικού αγώνα, περιοδεύω σε όλη τη Λακωνία είναι ότι το οδικό της δίκτυο είναι απαράδεκτο. Αντιμετωπίζω τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις μου και σκέφτομαι συνεχώς ότι προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να προσελκύσουμε επισκέπτες κι επενδυτές χωρίς τα βασικά! Χωρίς έργα υποδομής! Να σας πω και για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας; Τα υποβαθμισμένα κέντρα υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις στα δύο νοσοκομεία του νομού και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανούς νομούς; Την εγκατάλειψη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα στην τύχη του με την ανυπαρξία στην ουσία αγροτικής πολιτικής; Την έλλειψη οικονομικών κινήτρων στήριξης για επενδύσεις στα εξαιρετικής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα της λακωνικής γης; Τις ανεπαρκείς κτηνοτροφικές υποδομές; Την αδιαφορία για την προβολή του τόπου μας και την ανάπτυξη του τουρισμού;

Πραγματικά η εικόνα της Λακωνίας με λυπεί! Να το παραδεχθούμε! Η Λακωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν γίνει αλλαγή πορείας, σύντομα θα επέλθει ρήξη των δεσμών με οτιδήποτε δημιουργικό. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές, στα  έργα υποδομής που συνδέονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων, σε σχέδιο ανάπτυξης για τους τομείς του τουρισμού και του αγροτουρισμού, της προστασίας των περιβαλλοντικών διαδρομών κ.ά..

Η Λακωνία έχει ανάγκη στήριξης σε όλους τους τομείς και κυρίως στον  πρωτογενή τομέα που αποτελεί, έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες του νομού Λακωνίας. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. συμπεριλαμβάνονται πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που  η υλοποίησή τους για μένα αποτελεί προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα:
- την εισαγωγή νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς και μείωση της φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα.
- τη διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα Κοινή αγροτική πολιτική για ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.
- την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων των προϊόντων και των ανεξέλεγκτων εισαγωγών
- τη φροντίδα να επιστραφούν το γρηγορότερο οι ανενεργοί πόροι -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που βρίσκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο στα χέρια του κράτους,  πίσω  στην παραγωγική διαδικασία.
- την ανάθεση επιτελικού ρόλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες να τίθενται στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική στήριξή τους και όχι απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων
- την άμεση βελτίωση των τοπικών φυλών των εκτρεφομένων αιγοπροβάτων με σύγχρονες τεχνικές οι όποιες θα βελτιώσουν την ημερήσια παραγωγή γάλακτος με μείωση του κόστους παραγωγής.

Ποιο είναι το όραμά σας για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λακωνία; Υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων όπως κρασί, λάδι;

Η Λακωνία έχει δυνατότητες να αποτελέσει σημείο προορισμού. Χρειάζεται ανθρώπους που να πιστέψουν σε σχέδια ανάπτυξης για τους τομείς του τουρισμού και του αγροτουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της σχετικής με αυτούς τους τομείς εκπαίδευσης, της προστασίας των περιβαλλοντικών διαδρομών, του ευ ζην κ.ά. Σας θυμίζω ότι η πολλών χιλιάδων ετών ιστορία της Λακωνίας περιλαμβάνει μεγάλο πολιτιστικό πλούτο. Ενδεικτικά αναφέρω: Σπουδαία ιερά της αρχαιότητας, περίφημα σπήλαια, επιβλητικά κάστρα, όπως της Μονεμβασιάς, τον Μυστρά, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco κ.ά.. Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος! Ας μην ξεχνάμε και το Δέλτα του ποταμού Ευρώτα, έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, τον σπάνιο ορεινό πλούτο και τις μαγευτικές παραλίες. Επιτακτική ανάγκη είναι να αναδείξουμε τα μνημεία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Στόχος μου είναι να αγωνιστώ για:
- εξοικονόμηση πόρων μέσω της αποτελεσματικότερης  διαχείρισή τους
- αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και
-  τουριστική ανάδειξη της περιοχής και με πολιτιστικές και αθλητικές πρωτοβουλίες. Η ανάδειξη των ιστορικών σημείων ολόκληρης της περιοχής μας και η σύνδεση με τη σύγχρονη ταυτότητά τους, ενοποιώντας όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, θα έχουν ως στόχο να γίνει ο τόπος μας πόλος έλξης τουριστών, πράγμα που θα συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξή του. Απαραίτητη προϋπόθεση η ανάπτυξη έργων υποδομής, όπως το οδικό  δίκτυο στον νομό που προανέφερα, υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, η «θεραπεία» των προβλημάτων των υποβαθμισμένων κέντρων υγείας και των δύο νοσοκομείων του νομού, καθώς και η σύνδεση της περιοχής συγκοινωνιακά.

Όσον αφορά στα προϊόντα λαδιού, κρασιού αλλά και των υπολοίπων εξαιρετικής διατροφικής αξίας προϊόντων της λακωνικής γης στόχος μου είναι η ανάδειξη, η προώθηση και η προστασία τους. 

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο δράσης μου για τον νομό Λακωνίας, περιλαμβάνει την προώθηση και την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων μέσα από:

- Τη δημιουργία της μεγαλύτερης Έκθεσης Τροφίμων (FOOD EXPO) στην Λακωνία, σε συνεργασία με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

- Συμφωνίες συνεργασίας εμπορικού ενδιαφέροντος, με αδελφοποιημένες πόλεις και χώρες του εξωτερικού.

- Τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε συγκεκριμένες αγορές στόχους, καθώς και τη δημιουργία διαφημιστικού σποτ για τις επιχειρήσεις του Νομού Λακωνίας, που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή τους στις αγορές στόχους.

- Τη συνεργασία ανάμεσα σε αγροτικούς παραγωγούς/μεταποιητικές μονάδες και ξενοδόχους της Λακωνίας, όπου οι δύο πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, να συνεργαστούν μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό.

- Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Γεωργικού Ινστιτούτου στην Λακωνία, που θα απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και θα καλύπτει όλες τις διαδικασίες της αγροτικής παραγωγής.

Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται σχέδιο για να επιλυθούν.

Από την μέχρι στιγμής περιοδεία σας στα χωριά της Λακωνίας τι είναι εκείνο που σας ζητούν οι πολίτες; Τι τους ενοχλεί πιο πολύ;

Το ίδιο πράγμα που ενοχλεί κι εμένα. Η παραπλάνηση, το ψέμα, η υπερβολή. Η «πρώτη φορά αριστερά» την προηγούμενη τετραετία διαφήμισε τον εαυτό της ως το «καινούργιο που έρχεται», που θα θεράπευε πάσαν νόσον. Όπως βέβαια απεδείχθη, μόνο καινούργιο δεν ήταν! Παλαιοκομματισμός, Γκόρτσος και Μαυρογιαλούρος ήταν. Και τίποτε δεν θεράπευσε! Οι νέοι πίστεψαν «τον μάγο» που υποσχέθηκε ότι θα έδιωχνε «τα κακά πνεύματα» με ξόρκια, χτυπώντας νταούλια και ζουρνάδες. Το μόνο που μας έμεινε βέβαια ήταν τα νταούλια και οι ζουρνάδες. Και τα προβλήματα. Διογκωμένα! Αυτό έφερε μεγάλη απογοήτευση. Και δυσπιστία απέναντι στους πολιτικούς.

Εμένα με ενδιαφέρει να έχω έντιμη σχέση με τους συμπολίτες μου. Θέλω να τους κοιτάζω στα μάτια, όταν τους συναντώ. Κατανοώ ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οι ανάγκες, μεγάλες. Σε καμία όμως, περίπτωση δεν είναι πρέπον να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες, για να δημιουργήσουμε εκλογικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς βιώσαμε τα αποτελέσματα τέτοιων μεθοδολογιών και τερτιπιών. Είναι σαφές, κατά τη δική μου άποψη, ότι όποιοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση από τους πολίτες. Η κοινωνία πλέον γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει και θα καταθέσει την απόφασή της στις εκλογές. Κι αυτήν την απόφαση μπορείς να την κερδίσεις, αφού πρώτα πείσεις τους πολίτες.

Γιατί πήρατε την απόφαση να κατεβείτε τώρα στην εκλογική μάχη;

Γεννήθηκα στο Μαυροβούνι, ένα μικρό χωριό της Μάνης. Στο δημοτικό σχολείο του χωριού μαζί με την αλφάβητο, έμαθα ότι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου θα είναι να υπηρετήσω τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Θυμάμαι πολύ έντονα τη συγκίνησή μου, όταν εξελέγην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και την ευγνωμοσύνη που ένοιωσα για την ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή αγωνίζομαι για το καλό του πολίτη και της πατρίδος μου. Όταν ακούω τους συμπολίτες μου να μου εξομολογούνται τις πολύ δύσκολες καταστάσεις των νοικοκυριών τους κι όταν νοιώθω την ανάσα του πολίτη που πονά, θεωρώ ότι δεν μπορώ να αδιαφορήσω. Τα προβλήματα έχουν αφήσει πολύ βαθιά σημάδια και πρέπει να δουλέψουμε όλοι για τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δημοσίου συστήματος υγείας, για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, για την παιδεία, για τη θεραπεία των υπαρχόντων προβλημάτων, τον εκσυγχρονισμό όλων των τομέων, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και τον πολιτισμό σε κάθε παράμετρο της ζωής μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ από τους συμπολίτες μου να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

Τι αγαπάτε πιο πολύ στη Λακωνία;

Τους ανθρώπους της. Γιατί ο πλούτος ενός τόπου είναι οι άνθρωποι. Γι΄ αυτούς τους ανθρώπους θέλω να αγωνιστώ. Για τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, για τον νέο που αισθάνεται πιεσμένος καθώς  δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και έχει τον νου του στη φυγή. Με έμφαση θέλω να σημειώσω πως σε όλα μου τα σχέδια, ο τελικός αποδέκτης είναι ο συμπολίτης και ο συγχωριανός μου. Σε αυτόν δίνω τον πρώτο ρόλο κι αυτός είναι η κινητήρια δύναμη για τον αγώνα μου.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος την Κυριακή Νέα Δημοκρατία;

Η παράταξή μας έχει δεσμευτεί απέναντι στο λαό με μια Συμφωνία Αλήθειας για όλα τα μεγάλα ζητήματα: Από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα μέχρι το σύγχρονο κράτος και τα θέματα της Δημόσιας Τάξης. Από τον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές έως τον τουρισμό και το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα κοστολογημένο Κυβερνητικό  Πρόγραμμα μέτρου, λογικής και αποτελέσματος  με τον τίτλο «Για μια Καλύτερη Ζωή». Γιατί αυτός είναι ο στόχος μας! Να έρθουν επιτέλους αυτές οι καλύτερες ημέρες. Για τις καλύτερες ημέρες ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό και τολμηρό. Που θα ανταποκρίνεται άμεσα και θα δρα με αποφασιστικότητα. Να εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Πρέπει να πάει μπροστά! Γι΄ αυτό τους καλώ, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, να επιλέξουν δηλαδή την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, την ισχυρή Ανάπτυξη! Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σηματοδοτήσουν το κλείσιμο της κακής παρένθεσης για τη χώρα μας και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας που ο τίτλος της θα είναι Ισχυρή Ανάπτυξη στην Αυτοδύναμη Ελλάδα.
Ποια είναι η προτεραιότητά σας για τη Λακωνία;

Αυτό που διαπιστώνω δυστυχώς, κάθε ημέρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, που λόγω προεκλογικού αγώνα, περιοδεύω σε όλη τη Λακωνία είναι ότι το οδικό της δίκτυο είναι απαράδεκτο. Αντιμετωπίζω τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις μου και σκέφτομαι συνεχώς ότι προσπαθούμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να προσελκύσουμε επισκέπτες κι επενδυτές χωρίς τα βασικά! Χωρίς έργα υποδομής! Να σας πω και για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας; Τα υποβαθμισμένα κέντρα υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις στα δύο νοσοκομεία του νομού και σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανούς νομούς; Την εγκατάλειψη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα στην τύχη του με την ανυπαρξία στην ουσία αγροτικής πολιτικής; Την έλλειψη οικονομικών κινήτρων στήριξης για επενδύσεις στα εξαιρετικής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα της λακωνικής γης; Τις ανεπαρκείς κτηνοτροφικές υποδομές; Την αδιαφορία για την προβολή του τόπου μας και την ανάπτυξη του τουρισμού;

Πραγματικά η εικόνα της Λακωνίας με λυπεί! Να το παραδεχθούμε! Η Λακωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών και πολύ φοβάμαι ότι αν δεν γίνει αλλαγή πορείας, σύντομα θα επέλθει ρήξη των δεσμών με οτιδήποτε δημιουργικό. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές, στα  έργα υποδομής που συνδέονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην προσέλκυση επενδύσεων, σε σχέδιο ανάπτυξης για τους τομείς του τουρισμού και του αγροτουρισμού, της προστασίας των περιβαλλοντικών διαδρομών κ.ά..

Η Λακωνία έχει ανάγκη στήριξης σε όλους τους τομείς και κυρίως στον  πρωτογενή τομέα που αποτελεί, έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες του νομού Λακωνίας. Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. συμπεριλαμβάνονται πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που  η υλοποίησή τους για μένα αποτελεί προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα:
- την εισαγωγή νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς και μείωση της φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα.
- τη διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα Κοινή αγροτική πολιτική για ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.
- την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων των προϊόντων και των ανεξέλεγκτων εισαγωγών
- τη φροντίδα να επιστραφούν το γρηγορότερο οι ανενεργοί πόροι -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που βρίσκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο στα χέρια του κράτους,  πίσω  στην παραγωγική διαδικασία.
- την ανάθεση επιτελικού ρόλου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες να τίθενται στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική στήριξή τους και όχι απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων
- την άμεση βελτίωση των τοπικών φυλών των εκτρεφομένων αιγοπροβάτων με σύγχρονες τεχνικές οι όποιες θα βελτιώσουν την ημερήσια παραγωγή γάλακτος με μείωση του κόστους παραγωγής.

Ποιο είναι το όραμά σας για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Λακωνία; Υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων όπως κρασί, λάδι;

Η Λακωνία έχει δυνατότητες να αποτελέσει σημείο προορισμού. Χρειάζεται ανθρώπους που να πιστέψουν σε σχέδια ανάπτυξης για τους τομείς του τουρισμού και του αγροτουρισμού, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της σχετικής με αυτούς τους τομείς εκπαίδευσης, της προστασίας των περιβαλλοντικών διαδρομών, του ευ ζην κ.ά. Σας θυμίζω ότι η πολλών χιλιάδων ετών ιστορία της Λακωνίας περιλαμβάνει μεγάλο πολιτιστικό πλούτο. Ενδεικτικά αναφέρω: Σπουδαία ιερά της αρχαιότητας, περίφημα σπήλαια, επιβλητικά κάστρα, όπως της Μονεμβασιάς, τον Μυστρά, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco κ.ά.. Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος! Ας μην ξεχνάμε και το Δέλτα του ποταμού Ευρώτα, έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στη νότια Ελλάδα, τον σπάνιο ορεινό πλούτο και τις μαγευτικές παραλίες. Επιτακτική ανάγκη είναι να αναδείξουμε τα μνημεία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Στόχος μου είναι να αγωνιστώ για:
- εξοικονόμηση πόρων μέσω της αποτελεσματικότερης  διαχείρισή τους
- αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και
-  τουριστική ανάδειξη της περιοχής και με πολιτιστικές και αθλητικές πρωτοβουλίες. Η ανάδειξη των ιστορικών σημείων ολόκληρης της περιοχής μας και η σύνδεση με τη σύγχρονη ταυτότητά τους, ενοποιώντας όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, θα έχουν ως στόχο να γίνει ο τόπος μας πόλος έλξης τουριστών, πράγμα που θα συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξή του. Απαραίτητη προϋπόθεση η ανάπτυξη έργων υποδομής, όπως το οδικό  δίκτυο στον νομό που προανέφερα, υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, η «θεραπεία» των προβλημάτων των υποβαθμισμένων κέντρων υγείας και των δύο νοσοκομείων του νομού, καθώς και η σύνδεση της περιοχής συγκοινωνιακά.

Όσον αφορά στα προϊόντα λαδιού, κρασιού αλλά και των υπολοίπων εξαιρετικής διατροφικής αξίας προϊόντων της λακωνικής γης στόχος μου είναι η ανάδειξη, η προώθηση και η προστασία τους. 

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο δράσης μου για τον νομό Λακωνίας, περιλαμβάνει την προώθηση και την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων μέσα από:

- Τη δημιουργία της μεγαλύτερης Έκθεσης Τροφίμων (FOOD EXPO) στην Λακωνία, σε συνεργασία με άλλες περιοχές της Ελλάδας.

- Συμφωνίες συνεργασίας εμπορικού ενδιαφέροντος, με αδελφοποιημένες πόλεις και χώρες του εξωτερικού.

- Τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε συγκεκριμένες αγορές στόχους, καθώς και τη δημιουργία διαφημιστικού σποτ για τις επιχειρήσεις του Νομού Λακωνίας, που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση, με στόχο την ανάδειξη και την προβολή τους στις αγορές στόχους.

- Τη συνεργασία ανάμεσα σε αγροτικούς παραγωγούς/μεταποιητικές μονάδες και ξενοδόχους της Λακωνίας, όπου οι δύο πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, να συνεργαστούν μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό.

- Τη δημιουργία ενός σύγχρονου Γεωργικού Ινστιτούτου στην Λακωνία, που θα απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και θα καλύπτει όλες τις διαδικασίες της αγροτικής παραγωγής.

Τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται σχέδιο για να επιλυθούν.

Από την μέχρι στιγμής περιοδεία σας στα χωριά της Λακωνίας τι είναι εκείνο που σας ζητούν οι πολίτες; Τι τους ενοχλεί πιο πολύ;

Το ίδιο πράγμα που ενοχλεί κι εμένα. Η παραπλάνηση, το ψέμα, η υπερβολή. Η «πρώτη φορά αριστερά» την προηγούμενη τετραετία διαφήμισε τον εαυτό της ως το «καινούργιο που έρχεται», που θα θεράπευε πάσαν νόσον. Όπως βέβαια απεδείχθη, μόνο καινούργιο δεν ήταν! Παλαιοκομματισμός, Γκόρτσος και Μαυρογιαλούρος ήταν. Και τίποτε δεν θεράπευσε! Οι νέοι πίστεψαν «τον μάγο» που υποσχέθηκε ότι θα έδιωχνε «τα κακά πνεύματα» με ξόρκια, χτυπώντας νταούλια και ζουρνάδες. Το μόνο που μας έμεινε βέβαια ήταν τα νταούλια και οι ζουρνάδες. Και τα προβλήματα. Διογκωμένα! Αυτό έφερε μεγάλη απογοήτευση. Και δυσπιστία απέναντι στους πολιτικούς.

Εμένα με ενδιαφέρει να έχω έντιμη σχέση με τους συμπολίτες μου. Θέλω να τους κοιτάζω στα μάτια, όταν τους συναντώ. Κατανοώ ότι τα προβλήματα είναι πολλά και οι ανάγκες, μεγάλες. Σε καμία όμως, περίπτωση δεν είναι πρέπον να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες, για να δημιουργήσουμε εκλογικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς βιώσαμε τα αποτελέσματα τέτοιων μεθοδολογιών και τερτιπιών. Είναι σαφές, κατά τη δική μου άποψη, ότι όποιοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση από τους πολίτες. Η κοινωνία πλέον γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει και θα καταθέσει την απόφασή της στις εκλογές. Κι αυτήν την απόφαση μπορείς να την κερδίσεις, αφού πρώτα πείσεις τους πολίτες.

Γιατί πήρατε την απόφαση να κατεβείτε τώρα στην εκλογική μάχη;

Γεννήθηκα στο Μαυροβούνι, ένα μικρό χωριό της Μάνης. Στο δημοτικό σχολείο του χωριού μαζί με την αλφάβητο, έμαθα ότι η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου θα είναι να υπηρετήσω τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Θυμάμαι πολύ έντονα τη συγκίνησή μου, όταν εξελέγην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και την ευγνωμοσύνη που ένοιωσα για την ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή αγωνίζομαι για το καλό του πολίτη και της πατρίδος μου. Όταν ακούω τους συμπολίτες μου να μου εξομολογούνται τις πολύ δύσκολες καταστάσεις των νοικοκυριών τους κι όταν νοιώθω την ανάσα του πολίτη που πονά, θεωρώ ότι δεν μπορώ να αδιαφορήσω. Τα προβλήματα έχουν αφήσει πολύ βαθιά σημάδια και πρέπει να δουλέψουμε όλοι για τη λειτουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δημοσίου συστήματος υγείας, για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, για την παιδεία, για τη θεραπεία των υπαρχόντων προβλημάτων, τον εκσυγχρονισμό όλων των τομέων, για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και τον πολιτισμό σε κάθε παράμετρο της ζωής μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζητώ από τους συμπολίτες μου να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

Τι αγαπάτε πιο πολύ στη Λακωνία;

Τους ανθρώπους της. Γιατί ο πλούτος ενός τόπου είναι οι άνθρωποι. Γι΄ αυτούς τους ανθρώπους θέλω να αγωνιστώ. Για τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον μισθωτό, τον συνταξιούχο, για τον νέο που αισθάνεται πιεσμένος καθώς  δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και έχει τον νου του στη φυγή. Με έμφαση θέλω να σημειώσω πως σε όλα μου τα σχέδια, ο τελικός αποδέκτης είναι ο συμπολίτης και ο συγχωριανός μου. Σε αυτόν δίνω τον πρώτο ρόλο κι αυτός είναι η κινητήρια δύναμη για τον αγώνα μου.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος την Κυριακή Νέα Δημοκρατία;

Η παράταξή μας έχει δεσμευτεί απέναντι στο λαό με μια Συμφωνία Αλήθειας για όλα τα μεγάλα ζητήματα: Από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα μέχρι το σύγχρονο κράτος και τα θέματα της Δημόσιας Τάξης. Από τον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές έως τον τουρισμό και το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα κοστολογημένο Κυβερνητικό  Πρόγραμμα μέτρου, λογικής και αποτελέσματος  με τον τίτλο «Για μια Καλύτερη Ζωή». Γιατί αυτός είναι ο στόχος μας! Να έρθουν επιτέλους αυτές οι καλύτερες ημέρες. Για τις καλύτερες ημέρες ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Ελλάδας σε ένα χέρι δυνατό και τολμηρό. Που θα ανταποκρίνεται άμεσα και θα δρα με αποφασιστικότητα. Να εμπιστευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλες περιπέτειες. Πρέπει να πάει μπροστά! Γι΄ αυτό τους καλώ, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, να επιλέξουν δηλαδή την ελπίδα, την αξιοπρέπεια, την ισχυρή Ανάπτυξη! Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα σηματοδοτήσουν το κλείσιμο της κακής παρένθεσης για τη χώρα μας και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας που ο τίτλος της θα είναι Ισχυρή Ανάπτυξη στην Αυτοδύναμη Ελλάδα.

Η APELA προτείνει

image

images Βουλευτικές εκλογές
26-06-2023

Μήπως είσαι ένας από εμάς;