Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δήμαρχος Ελαφονήσου Ευσταθία Λιάρου στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως «στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης και της προστασίας της κοινωνίας από ανεύθυνες φήμες ζήτησε την συνδρομή του κατά τόπον αρμόδιου Λιμεναρχείου Νεάπολης προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης μεμονωμένης πετρελαιοκηλίδας πλησίον της Νήσου Ελαφονήσου».

Όπως τονίζει «οι λιμενικές αρχές, ενεργώντας άμεσα, αποκατέστησαν πλήρως τη βλάβη (η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκτεταμένη όπως αναληθώς δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα)».

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Ελαφονήσου ευαισθητοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος στα πλαίσια της έγκυρης ενημέρωσης και της προστασίας της κοινωνίας από ανεύθυνες φήμες ζήτησε την συνδρομή του κατά τόπον αρμόδιου Λιμεναρχείου Νεάπολης προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης μεμονωμένης πετρελαιοκηλίδας πλησίον της Νήσου Ελαφονήσου.

Οι λιμενικές αρχές, ενεργώντας άμεσα, αποκατέστησαν πλήρως τη βλάβη (η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκτεταμένη όπως αναληθώς δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα).

Πραγματοποιήθηκε δε συλλογή δείγματος για περαιτέρω έρευνα.

Ευσταθία Λιάρου
Δήμαρχος Ελαφονήσου