Elixir Beauté Secrets
Handmade Natural Cosmetics
Εργαστήριο Παραγωγής & Συσκευασίας Φυσικών Καλλυντικών Προϊόντων
Λυκούργου 113, Σπάρτη, 23100
Τηλ. 2731102140

Προσφορές Εργαστηρίου:

Αύγουστος

1. ΚΙWI FACE CREAM 24€ + ΔΩΡΟ ΙΝFINTY SERUM αξίας 12€!
 
Κiwi Face Cream: Αναπλαστική - αντιγηραντική κρέμα προσώπου με εκχύλισματα από Αίμα του Δράκου, Ακτινίδιο και Βανίλια και έλαια από Γαιδουράγκαθο και Σμέουρο. Καταπολεμά αποτελεσματικά την πρόωρη γήρανση γεμίζοντας ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
 
Ιnfinity Serum: Ορός αναζωογόνησης προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ, εκχυλίσματα Πρόπολης, Ginkgo Biloba και Ginseng που θρέφει, ενυδατώνει, λειαίνει τις ρυτίδες και αποκαθιστά τη φυσική λαμψη της επιδερμίδας.


 
2. SLIM & LIFT BODY CREAM σε τιμή γνωριμίας μόνο 17€!

Κρέμα σώματος με Ρίζα Αλκάνας, Οsilift και Lip Οut. Έντονη λιποδιαλυτική και συσφικτική δράση, ενάντια στο τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Ενυδατώνει και επαναφέρει την ελαστικότητα του ιστού.

Νέο προϊόν!


Η Ρίζα Αλκάνας και οι ευεργετικές της ιδιότητες!
Η Αλκάνα είναι ένα ελληνικό βότανο η ρίζα του οποίου έχει εκπληκτικές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα. Είναι πολυετές φυτό της οικογένειας βοραγινοειδών το οποίο ενδημεί στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου. Απαντάται σε όλη την Ελλάδα, σε ηλιόλουστες πλαγιές με χαμηλή βλάστηση, σε θαμνώδεις, πετρώδεις και αμμώδεις τοποθεσίες αλλά και σε λιβάδια, από τη θάλασσα έως και σε υψόμετρο 800 μέτρων.

Στα λατινικά ονομάζεται Alkanna Tinctoria, ονομασία που προέρχεται από το μεσαιωνικό λατινικό alchanna που με τη σειρά του προέρχεται από το αραβικό al-hanna (χένα), και από το επίθετο tinctus δηλαδή «αυτός που βάφει». Τα άνθη του ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο μπλε-μωβ χρώμα τους και η ρίζα του φυτού, η οποία συνήθως είναι πολύ μεγάλη αναλογικά προς το μέγεθος του φυτού, παράγει μία κόκκινη βαφή από τον φλοιό της. Ένα από τα κύρια συστατικά της ρίζας της είναι η αλκαννίνη, μια χρωστική ευδιάλυτη στα έλαια και τις αλκοόλες που δίνει ένα έντονο πορφυρό χρώμα. Χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσική χρωστική σε καλλυντικά (ρουζ, κραγιόν, αλοιφές, κρέμες, σαπούνια, βερνίκια κ.α.) καθώς και κρασιά, αλλά και για τη βαφή ξύλου, πέτρας κ.τ.λ.

Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση της ρίζας της Αλκάνας βρίσκεται στα έργα του Ιπποκράτη ο οποίος την περιγράφει σαν φάρμακο για τη θεραπεία ελκών. Ο Πλίνιος την περιγράφει λέγοντας ότι βάφει τα χέρια κατακόκκινα. Ο Θεόφραστος αναφέρει επίσης την εφαρμογή της ως χρωστική και ως φάρμακο. Ο Διοσκουρίδης περιγράφει λεπτομερώς το φυτό στο τέταρτο βιβλίο Περί Ύλης Ιατρικής, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θεραπεύει δαγκώματα δηλητηριωδών φιδιών. Την θεωρεί καλό φάρμακο για το δέρμα ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Επίσης έχει βρεθεί στην Αίγυπτο πάπυρος του 3-4ου μ.Χ αιώνα γραμμένος στα Ελληνικά, που αναφέρει την αλκάνα σαν πηγή φυτικής κόκκινης βαφής. Έπειτα στο Βυζάντιο όπου η πορφύρα είχε την τιμητική της αλλά ήταν ακριβή και δυσεύρετη, η αλκάνα αποτέλεσε ένα φθηνό και καλό φυτικό υποκατάστατο σαν βαφή. Σήμερα η ρίζα της Αλκάνας χρησιμοποιείται ως χρωστική τροφίμων (Ε103), και καλλυντικών αλλά και για τις ευεργετικές της ιδιότητες στα καλλυντικά.

Αν και οι θεραπευτικές ιδιότητες της ρίζας της Αλκάνας φαίνεται να ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, μόλις το 1978 επιβεβαιώθηκαν για πρώτη φορά πειραματικά και προσδιορίστηκαν τα δραστικά συστατικά της. Οι βιολογικές μελέτες που έγιναν κατόπιν, τα τελευταία 40 χρόνια, απέδειξαν ότι το ελαιώδες εκχύλισμα των ριζών της Αλκάνας έχει αντιμικροβιακή δράση εναντίον των Staphylococcus aureus και Staphylococcus epidermidis. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιφλεγμονώδες με ισχυρή δράση ενώ έχει ακόμη και αντινεοπλασματική δράση. Η σημαντικότερη όμως ιδιότητα της αλκαννίνης και της σικονίνης, των ουσιών που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στη ρίζα του φυτού, είναι η επουλωτική τους δράση. Είναι ιδανική για τη θεραπεία σε τραυματικές λύσεις της συνεχείας του δέρματος, εγκαύματα, έλκη διάφορης αιτιολογίας όπως έλκη από φλεβική στάση, έλκη από κατακλίσεις και άλλων δερματικών παθήσεων.

Ευεργετικές ιδιότητες της ρίζας Αλκάνας για το δέρμα:
- Αντιφλεγμονώδης και αντιμυκητιακή δράση
- Θεραπευτική δράση σε έρπη, ψωρίαση και έκζεμα
- Άριστη επουλωτική και αναπλαστική δράση σε ουλές και σημάδια
- Προστατευτική δράση κατά της δημιουργίας ρυτίδων
- Καλμαντική δράση σε ευαίρεσθητα δέρματα
- Δρα κατά της φωτογήρανσης του δέρματος
- Έχει αντιοξειδωτική δράση και αναζωογεί το δέρμα

Η ένωση της ομορφιάς και της επιστημονικής εξειδίκευσης, μπορεί και αντιστρέφει τον χρόνο και επαναπροσδιορίζει την νεανική εμφάνιση της επιδερμίδας. Έτσι λοιπόν στην κοσμητολογία χρησιμοποιούμε το εκχύλισμα της ρίζας σε σαπούνια αλλά και θεραπευτικές καλλυντικές κρέμες που στόχο έχουν την αποκατάσταση των φυσιολογικών λειτουργιών και χαρακτηριστικών (υφή, όψη) των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος. Προσφέρουν εντατική περιποίηση του δέρματος και επιταχύνουν τις αναγεννητικές και αναπλαστικές του λειτουργίες δρώντας έτσι κατά της γήρανσης.