Εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης πραγματοποίησε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, η αναπληρώτρια επικεφαλής της αποστολής της Πρεσβείας της Ρουμανίας στη χώρα μας, κα Ζαμφιράκε Χριστίνα.

Την κα Ζαμφιράκε υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος και συζήτησαν σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Σπάρτης «στο επίκεντρο της συζήτησής τους τέθηκε το θέμα διεξαγωγής των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών στη Ρουμανία, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και η συμβολή του Δήμου Σπάρτης στη διευκόλυνση της διαδικασίας ψηφοφορίας για τους υπηκόους Ρουμανίας, που διαμένουν στο νομό Λακωνίας. Ειδικότερα, εξετάστηκε η προοπτική λειτουργίας εκλογικού κέντρου στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους υπηκόους Ρουμανίας του νομού Λακωνίας, καθώς και των όμορων νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Ο κ. Βακαλόπουλος διαβεβαίωσε την Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αποστολής της Πρεσβείας Ρουμανίας στην Ελλάδα, ότι η δημοτική αρχή θα συνεισφέρει με κάθε πρόσφορο μέσο στην εξυπηρέτηση των Ρουμάνων υπηκόων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Συγχρόνως, τη διαβεβαίωσε, πως η συνεργασία του Δήμου Σπάρτης με την Πρεσβεία και το Προξενείο της Ρουμανίας στην Ελλάδα θα συνεχισθεί, σε πνεύμα αγαστής σύμπνοιας».

Δείτε παρακάω φωτογραφίες