Όλοι λίγο πολύ θα έχετε ακούσει για αυτό το ψάρι, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στην χώρα µας το 2002, αρχικά στη Ρόδο, και από το 2006 και μετά κατέκλυσε τις ακτές της Κρήτης και τα νότια της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών των περιοχών και ο Λακωνικός κόλπος.

Ο λόγος για το τοξικό ψάρι λαγοκέφαλος ή Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae.

Το ψάρι αυτό προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και σύμφωνα µε τους επιστήμονες, η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών λόγω των κλιµατικών αλλαγών, δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για τη μετανάστευσή του στη χώρα μας.

Το χαρακτηριστικό που κάνει τον λαγοκέφαλο ιδιαίτερα επικίνδυνο, είναι ότι περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του όπως τα εντόσθια και το δέρµα του. Στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνο αν καταναλωθεί από τον άνθρωπο και σε μερικές περιπτώσεις ως και θανατηφόρο, µε αποτέλεσμα την απαγόρευση της διάθεσής του στην αγορά. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στην Άπω Ανατολή, όπου εκεί αποτελεί εκλεκτό έδεσµα για τους κατοίκους της.

Ο λαγοκέφαλος λοιπόν στην Ελλάδα έχει βγάλει το χειρότερο όνομα για ψάρι. Όμως όταν δείτε το παρακάτω video, νομίζω πως θα αλλάξετε γνώμη. Γιατί;

Διότι ο φακός της κάμερας το έπιασε στον βυθό της θάλασσας, την ώρα που αναζητά τον έρωτα και το ιδανικό ταίρι.

Με τη βοήθεια γεωμετρικών σχημάτων που σχηματίζει στην άμμο στον βυθό της θάλασσας προσπαθεί να προσελκύσει την προσοχή του θηλυκού ψαριού.

Όπως θα διαπιστώσετε είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα video που έχετε δει και αποδεικνύει τη μαγεία του ζωικού κόσμου!

Αποσπάσματα από το piraeuspress.gr