Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Λακωνίας, το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, στο Διοικητήριο του νομού μας.

Μιλώντας στην κάμερα της apela.gr, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Παναγιώτης Κουμουνδούρος ανέφερε πως η κινητοποίηση πραγματοποιείται με σκοπό την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Τα κενά παραμένουν μέχρι σήμερα» τόνισε χαρακτηριστικά και ακολούθως αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια, το Προεδρείο της ΕΛΜΕ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Γεώργιο Παπαδάκο στον οποίο ανέφερε τα προβλήματα των εκπαιδευτικών, προκειμένου να τα μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαδάκος δήλωσε και αυτός πως «τα κενά είναι πολλά στα σχολεία μας αυτή τη στιγμή» και πρόσθεσε πως «αυτό είναι το καίριο θέμα που μας απασχολεί, δεδομένου ότι τα 10 τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία». Όσον αφορά στην παράλληλη στήριξη, ανέφερε πως «έχει καλυφθεί πάνω από το 50% των αναγκών που έχουμε», ενώ όπως είπε, «στα τμήματα ένταξης έχουμε ακόμα αυξημένες ανάγκες».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του κ. Κουμουνδούρου και του κ. Παπαδάκου