Τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης επισκέφθηκε η apela.gr και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Κοντάκο.

Αρχικά ο κ. Κοντάκος αναφέρθηκε στην κυνηγετική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020, τονίζοντας πως «έχει ξεκινήσει καλά», καθώς και στα είδη θηραμάτων. «Οι αγριόχοιροι πράγματι έχουν αυξηθεί, έχουν πιάσει πληθυσμούς ασύλληπτους», σημείωσε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως συμβαίνει αυτό. Επίσης, ήταν καθησυχαστικός για την πανώλη των αγριόχοιρων, λέγοντας πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο κρούσμα».

Όσον αφορά στο παράνομο κυνήγι, ανέφερε πως «δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει εξαλειφθεί η παράνομη θήρα, είτε γίνεται τη νύχτα είτε την ημέρα», ενώ σχετικά με τη Θηροφυλακή υπογράμμισε πως «έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και σχέση. Και στο βαθμό της πρόληψης και στον βαθμό της καταστολής είμαι ικανοποιημένος. Θα ήθελα κάτι περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι φθάνουν συνεχώς καταγγελίες και μας λένε ότι στο ένα βουνό, στο άλλο, διενεργείται τέτοιου είδους αδίκημα». Όπως σημείωσε ο κ. Κοντάκος «ήδη έχουν κοπεί 40 ώρες από την εργασία των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων. Επίσης, δεν εργάζονται Κυριακές και τώρα τελευταία δεν θα εργάζονται και τη νύχτα, με την έννοια ότι το ωράριο από τις 14:00 έως τις 22:00 λογίζεται απογευματινό. Αυτό, είναι περικοπές στα πλαίσια κάποιας οικονομικής δυσχέρειας, όπως λέει η Συνομοσπονδία. Εμείς αυτό το καταγγέλλουμε. Θέλουμε πάνω σε αυτό να προβούμε και σε κάποιες άλλες, εκτός από διαμαρτυρίες, κινήσεις με άλλες κυνηγετικές οργανώσεις διότι ουσιαστικά θα μείνει αφύλαχτο το βουνό».

Ακολούθως ο κ. Κοντάκος μίλησε για τις δράσεις του συλλόγου και τόνισε πως «ο κυνηγός και ιδιαίτερα ο Λάκωνας, και ιδιαίτερα ο Σπαρτιάτης, ο οποίος είναι ο καλύτερος κυνηγός στον κόσμο, έχει καταβολές τέτοιες, που θέλουμε να διαφυλάξουμε τη φύση όπως ακριβώς τη βρήκαμε από τους προγόνους μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτούς».

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο