Στα 11.370.000 ευρώ θα ανέλθει το ποσό του συνολικού προϋπολογισμού για τα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα προταθούν προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020.
 
Αυτή η απόφαση πάρθηκε στη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Τρίπολη με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, των προϊσταμένων των Εφορειών Αρχαιοτήτων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνη Ψαράκη, καθώς και στελεχών του υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

Η πορεία των προτάσεων για τα εν λόγω έργα, ειδικά σε εκείνα που απαιτείται μελετητική ωριμότητα, θα εκτιμηθεί σε ανάλογη σύσκεψη η οποία προγραμματίστηκε να γίνει σε 6 μήνες από σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή των ιδίων παραγόντων.

Όσον αφορά στην Π.Ε. Λακωνίας, όπως γνωστοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, τα έργα που έχουν προταθεί, «είναι ο Μυστράς, (το Παλάτι και οι ναοί Ευαγγελίστριας και Άγιος Δημήτριος), το αρχαίο θέατρο της Σπάρτης, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Αμύκλαιο και πολιτιστική διαδρομή».