Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, συζητώντας για το υφιστάμενο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

Όπως ανέφερε χθες ο κ. Κρητικός σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, «η δωρεά από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" είναι δεδομένη και μένουν ορισμένες διαδικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Σπάρτης».

Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο ίδιος, με τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, ενημερώθηκε πως η διαδικασία προχωρά με ταχύτητα.

Τέλος, η κα Μενδώνη, διαβεβαίωσε τον βουλευτή Λακωνίας ότι μέχρι τέλους του χρόνου μπορεί να φέρει τον αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο στην Σπάρτη.

Η ανάρτησή του κ. Κρητικού:

Σπουδαία νέα για την Σπάρτη!

Στη συνάντηση που είχα σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη θέσαμε σε προτεραιότητα την ανακαίνιση του υφιστάμενου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης, το οποίο αποτελεί το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο του νέου ελληνικού κράτους.

Η δωρεά από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" είναι δεδομένη και μένουν ορισμένες διαδικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ Υπουργείου και Δήμου Σπάρτης.

Επικοινώνησα άμεσα με τον κ. Πέτρο Δούκα, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι προχωρά τη διαδικασία με ταχύτητα!

Η Υπουργός με ενθουσιασμό με διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλους του χρόνου μπορεί να φέρει τον κ. Ρέντζο Πιάνο στην Σπάρτη!

Εξαιρετική μέρα!