Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Προστασία κύριας κατοικίας, ρυθμίσεις οφειλών Δημοσίου, ΑΑΔΕ & ΕΦΚΑ, κόκκινα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών νομικών και φυσικών προσώπων» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ενώ κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιωάννης Παναρίτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εναρκτήρια ομιλία του, τόνισε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η διευκόλυνση αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες θέτοντας τα εξής θέματα: Άρση των δυσκολιών και της γραφειοκρατίας στον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα τον καταστήσουν ευέλικτο εργαλείο ένταξης πληθώρας οφειλετών, ειδικές ρυθμίσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια, εύρεση εργαλείου ανάλογου των 120 δόσεων που κρίθηκαν ως μεγάλη διευκόλυνση των οφειλετών, και άρση των πλειστηριασμών.

Από την πλευρά του, ο Γεν. Γραμματέας παρουσίασε αναλυτικά το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στις οδηγίες τις ΕΕ για το θέμα και τις νομοθετικές διατάξεις που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση (για το θέμα) για το άμεσο μέλλον.

Ακολούθως, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις και θέματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι για ρύθμιση οφειλών μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.http://www.keyd.gov.gr/ καθώς και το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Σπάρτης, 2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου (Διοικητήριο), τηλ. 2731363253-7.