Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί «Η Απέλλα», γνωστοποιώντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, που αφορούσε  την αλλαγή του χρώματος των Ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης.

Όπως αναφέρει το Σωματείο «προσήλθαν και ψήφισαν 58 ιδιοκτήτες επί 63 ταξί, ήτοι το 92%.

Επί του αποτελέσματος της ψηφοφορίας διαπιστώθηκαν:
34 προτιμήσεις-ψήφοι για το λευκό χρωματισμό (58,62%).
24 προτιμήσεις-ψήφοι για τον -υφιστάμενο- κόκκινο χρωματισμό (41,38%)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου «Απέλλα»:

Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Σπάρτης και των Επικεφαλής των Παρατάξεων κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η Δεκεμβρίου 2019, ελήφθη σχετική απόφαση του Σωματείου μας, όπου με ευθύνη και ενέργειες αυτού, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 από ώρα 15:00 έως 19:00 στο παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης μυστική ψηφοφορία στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι ιδιοκτήτες των ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης προκειμένου να εκφράσουν -δια της μυστικής ψήφου τους- την άποψή τους επί του θέματος αλλαγής ή μη του εξωτερικού χρωματισμού των ταξί από κόκκινο σε λευκό.
   
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με συμμετέχοντες παρατηρητές από την πλευρά του Δήμου, τον κ. Μακρή Χρήστο, σύμβουλο του Δημάρχου Σπάρτης και την κα Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου, σύμβουλο της τοπικής Κοινότητας Σπαρτιατών τους οποίους θερμά ευχαριστούμε για τη συμβολή τους.

Σε μια καθ’ όλα άψογη και δημοκρατική διαδικασία, υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί της Δ.Ε. Σπάρτης, δεδομένου ότι προσήλθαν και ψήφισαν πενήντα οκτώ (58) ιδιοκτήτες επί εξήντα τριών (63) ταξί, ήτοι το 92%.
 
Επί του αποτελέσματος της ψηφοφορίας διαπιστώθηκαν:
• Τριάντα τέσσερις (34) προτιμήσεις-ψήφοι για το λευκό χρωματισμό (58,62%).
• Είκοσι τέσσερις (24) προτιμήσεις-ψήφοι για τον -υφιστάμενο- κόκκινο χρωματισμό (41,38%).

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
& ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
«Η ΑΠΕΛΛΑ»