Στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στη Σπάρτη βρέθηκε η κάμερα της apela.gr και του Super TV, όπου η δημοσιογράφος Φωτεινή Μακεδονοπούλου συνομίλησε με την Πρόεδρο του Τμήματος Σπάρτης, Ποτούλα Ορφανού, για διάφορες δράσεις που λαμβάνουν χώρα.

Αρχικά η κα Ορφανού αναφέρθηκε στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, με σκοπό να βοηθηθούν οικογένειες της περιοχής που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες. «Το ευχάριστο είναι ότι ανταποκρίθηκαν άνθρωποι και σχολεία από την Περιφέρεια», σημείωσε.

Στη συνέχεια η κα Ορφανού, μίλησε για την πρόσφατη δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπάρτης και στην οποία συμμετείχε ο Ερυθρός Σταυρός, όπου πρόσφυγες - μετανάστες επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης. «Είμαστε κοντά στους πρόσφυγες και όποτε μας ζητηθεί να βοηθήσουμε θα το κάνουμε. Η χαρά και η εμπειρία μας ήταν ιδιαίτερη γιατί ήταν άνθρωποι με Παιδεία. Μπαίνοντας στο Αρχαιολογικού Μουσείο, κάθισαν όλοι προσοχή, κοιτούσαν με δέος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Σπάρτης, γνωστοποίησε τα τμήματα που θα ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα δίνοντας σχετικές πληροφορίες για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο