Με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας οργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών, όπως τρόφιμα, φάρμακα, είδη ένδυσης κ.ά. Σκοπός ήταν η ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα, προσφέροντας έμπρακτα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιπροσωπείες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, προσέφεραν τα συγκεντρωθέντα είδη σε φορείς και ιδρύματα, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη Λακωνία, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού μας, τα συγκεντρωθέντα είδη δόθηκαν στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης.


Τέλος, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, με σκοπό να επιτελεί την αποστολή της, να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο, να διαφυλάττει την σωματική τους ακεραιότητα και τις ιδιοκτησίες τους».