Σε μια λιτή ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Σπάρτης, περιγράφοντας το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την αποκομιδή των σκουπιδιών στη Σπάρτη.

Το πρόβλημα αφορά την τροφοδοσία των απορριμματοφόρων με καύσιμα, μια διαδικασία που, όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο Δήμος Σπάρτης, έπρεπε να «ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου τον Απρίλιο του 2019, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει», δηλαδή όταν Δήμαρχος ήταν ο Βαγγέλης Βαλιώτης, με αποτέλεσμα να το βρει μπροστά της η νέα δημοτική αρχή.


Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Σπάρτης αναφέρει:

Ο Δήμος Σπάρτης ζητά την κατανόηση των δημοτών για το θέμα που προέκυψε με την ολιγοήμερη έλλειψη καυσίμων, που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν με επάρκεια πολλές υπηρεσίες του Δήμου. Ήδη τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους της Σπάρτης και η αποκομιδή των σκουπιδιών βρίσκεται  σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως οι διαδικασίες για την αγορά επαρκούς ποσότητας καυσίμων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του Δήμου, έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου τον Απρίλιο του 2019, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει.

Η νέα Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε για την εκκρεμότητα αυτή στο τέλος του Σεπτεμβρίου! Οι απαιτούμενες διαδικασίες όμως ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Πολύ σύντομα θα δοθεί οριστική λύση για την επαρκή αγορά καυσίμων και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους προς όφελος των πολιτών και της πόλης.

Ο Δήμος Σπάρτης