notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στο σώμα σας χωρίς δίαιτα

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

20-10-2021

Δείτε πώς να βάλετε σε τάξη το καθημερινό διαιτολόγιό σας, να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες διατροφικές εναλλακτικές και να κάνετε τις πλέον κατάλληλες επιλογές

Η απώλεια περιττού βάρους και η εξάλειψη του τοπικού πάχους αποτελούν τον πρώτο σας στόχο, προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή σας.

Η κυτταρίτιδα που συμβαίνει συχνά να συνυπάρχει με το περιττό σωματικό λίπος μπορεί και εκείνη να «νικηθεί», χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και… λιμοκτονικά προγράμματα διατροφής. Αναρωτιέστε πώς;

Δείτε παρακάτω πώς να βάλετε σε τάξη το καθημερινό διαιτολόγιό σας, να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες διατροφικές εναλλακτικές και να κάνετε τις πλέον κατάλληλες επιλογές.

Στόχος η απώλεια του περιττού λίπους -όχι του χρήσιμου

Το σωματικό λίπος δεν είναι εκ των πραγμάτων περιττό. Έχοντας ως δεδομένο ότι τόσο τα υψηλά επίπεδα λίπους όσο και τα χαμηλά προκαλούν δυσλειτουργίες και προβλήματα υγείας, κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα χρειάζεται να εστιάζει στην αλλαγή της σωματικής σύστασης και την απώλεια της περιττής ποσότητας λίπους, που επιβαρύνει λειτουργικά τον οργανισμό και προκαλεί εμφανισιακά προβλήματα.

Προκειμένου να χάσετε πραγματικά περιττό λίπος και όχι βάρος από άπαχη μάζα (μυϊκό ιστό, οστική μάζα και λοιπά), απαιτείται η δημιουργία ενός ήπιου καθημερινού θερμιδικού ελλείμματος και φυσικά, να φροντίζετε τη σύνθεση και το ποιοτικό περιεχόμενο της διατροφής σας, να γυμνάζεστε σε συστηματική βάση και να εξασφαλίζετε επαρκείς ώρες ξεκούρασης.

Δώστε προσοχή στο πλήθος και τον χρονισμό των γευμάτων

Το καθημερινό σας διαιτολόγιο χρειάζεται να περιλαμβάνει 5 γεύματα, ξεκινώντας πάντα με την κατανάλωση πρωινού. Το ιδανικό είναι να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι να παραλείπετε ή να συμπυκνώνετε τα γεύματα της ημέρας, ώστε να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για περισσότερες από 4 ώρες -με εξαίρεση αυτονόητα, το χρονικό διάστημα μεταξύ του βραδινού γεύματος και του επόμενου πρωινού.

Μεριμνήστε προσεκτικά τη σύνθεση των γευμάτων σας

Σχεδιάστε προσεκτικά τα γεύματά σας και προσπαθήστε ώστε να συνδυάζετε σε κάθε γεύμα ένα τρόφιμο που αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, ένα τρόφιμο πηγή υδατανθράκων και ένα τρόφιμο πηγή λιπαρών. Ακόμη, στο δεύτερο και το πέμπτο γεύμα της ημέρας σας, δηλαδή στο μεσημεριανό και το βραδινό, εντάξτε όσα και όποια λαχανικά επιθυμείτε, κατά προτίμηση διαφορετικών χρωμάτων. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση λαχανικά και σε οποιοδήποτε άλλο γεύμα.

Εστιάστε στις καλές επιλογές πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών

Πρωτεΐνες: ψάρια, θαλασσινά και όσπρια κάθε είδους, ασπράδια αβγών, κοτόπουλο, γαλοπούλα και ψαχνό βοδινού και χοιρινού, γαλακτοκομικά και τυροκομικά -προτιμότερο μειωμένων λιπαρών, σπόροι όπως σουσάμι, ξηροί καρποί όπως αμυγδαλα και ψευδοδημητριακά όπως κινόα, σε μικρότερες όμως ποσότητες.

Υδατάνθρακες: Νιφάδες βρώμης, καστανό ρύζι, κινόα, πλιγούρι, ζυμαρικά, ψωμί, κρίθινο παξιμάδι και εν γένει προϊόντα δημητριακών με πιο αδρή επεξεργασία, όπως ολικής άλεσης. Ακόμη, αρακάς, γλυκοπατάτες, πατάτες, νωπό καλαμπόκι, κάστανα και φρούτα, τόσο φρέσκα όσο και ξερά. Υδατάνθρακες και φυτικές ίνες προσλαμβάνετε και από όσπρια, λαχανικά, χόρτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Λιπαρά: Πρώτη επιλογή το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, αβοκάντο, άψητοι ελαιώδεις ξηροί καρποί και σπόροι και τα παράγωγά τους, όπως είναι το ταχίνι, φυτική μαργαρίνη, ωμό βούτυρο, κακάο και μαύρη σοκολάτα.

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιείτε καθημερινά αρωματικά χόρτα, βότανα και μπαχαρικά, ξύσμα από εσπεριδοειδή, χυμό λεμονιού, ξίδι, μουστάρδα και άλλα ενισχυτικά της γεύσης κάθε γεύματος που ετοιμάζετε, με ελάχιστες θερμίδες. Επιτρέπεται η κατανάλωση καφέ ή αν προτιμάτε το τσάι, αλλά και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη, σόδα και φυσικό ανθρακούχο νερό.
Η απώλεια περιττού βάρους και η εξάλειψη του τοπικού πάχους αποτελούν τον πρώτο σας στόχο, προκειμένου να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή σας.

Η κυτταρίτιδα που συμβαίνει συχνά να συνυπάρχει με το περιττό σωματικό λίπος μπορεί και εκείνη να «νικηθεί», χωρίς εξαντλητικές δίαιτες και… λιμοκτονικά προγράμματα διατροφής. Αναρωτιέστε πώς;

Δείτε παρακάτω πώς να βάλετε σε τάξη το καθημερινό διαιτολόγιό σας, να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες διατροφικές εναλλακτικές και να κάνετε τις πλέον κατάλληλες επιλογές.

Στόχος η απώλεια του περιττού λίπους -όχι του χρήσιμου

Το σωματικό λίπος δεν είναι εκ των πραγμάτων περιττό. Έχοντας ως δεδομένο ότι τόσο τα υψηλά επίπεδα λίπους όσο και τα χαμηλά προκαλούν δυσλειτουργίες και προβλήματα υγείας, κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα χρειάζεται να εστιάζει στην αλλαγή της σωματικής σύστασης και την απώλεια της περιττής ποσότητας λίπους, που επιβαρύνει λειτουργικά τον οργανισμό και προκαλεί εμφανισιακά προβλήματα.

Προκειμένου να χάσετε πραγματικά περιττό λίπος και όχι βάρος από άπαχη μάζα (μυϊκό ιστό, οστική μάζα και λοιπά), απαιτείται η δημιουργία ενός ήπιου καθημερινού θερμιδικού ελλείμματος και φυσικά, να φροντίζετε τη σύνθεση και το ποιοτικό περιεχόμενο της διατροφής σας, να γυμνάζεστε σε συστηματική βάση και να εξασφαλίζετε επαρκείς ώρες ξεκούρασης.

Δώστε προσοχή στο πλήθος και τον χρονισμό των γευμάτων

Το καθημερινό σας διαιτολόγιο χρειάζεται να περιλαμβάνει 5 γεύματα, ξεκινώντας πάντα με την κατανάλωση πρωινού. Το ιδανικό είναι να τρώτε σε τακτά χρονικά διαστήματα και όχι να παραλείπετε ή να συμπυκνώνετε τα γεύματα της ημέρας, ώστε να μην αφήνετε το στομάχι σας άδειο για περισσότερες από 4 ώρες -με εξαίρεση αυτονόητα, το χρονικό διάστημα μεταξύ του βραδινού γεύματος και του επόμενου πρωινού.

Μεριμνήστε προσεκτικά τη σύνθεση των γευμάτων σας

Σχεδιάστε προσεκτικά τα γεύματά σας και προσπαθήστε ώστε να συνδυάζετε σε κάθε γεύμα ένα τρόφιμο που αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, ένα τρόφιμο πηγή υδατανθράκων και ένα τρόφιμο πηγή λιπαρών. Ακόμη, στο δεύτερο και το πέμπτο γεύμα της ημέρας σας, δηλαδή στο μεσημεριανό και το βραδινό, εντάξτε όσα και όποια λαχανικά επιθυμείτε, κατά προτίμηση διαφορετικών χρωμάτων. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση λαχανικά και σε οποιοδήποτε άλλο γεύμα.

Εστιάστε στις καλές επιλογές πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών

Πρωτεΐνες: ψάρια, θαλασσινά και όσπρια κάθε είδους, ασπράδια αβγών, κοτόπουλο, γαλοπούλα και ψαχνό βοδινού και χοιρινού, γαλακτοκομικά και τυροκομικά -προτιμότερο μειωμένων λιπαρών, σπόροι όπως σουσάμι, ξηροί καρποί όπως αμυγδαλα και ψευδοδημητριακά όπως κινόα, σε μικρότερες όμως ποσότητες.

Υδατάνθρακες: Νιφάδες βρώμης, καστανό ρύζι, κινόα, πλιγούρι, ζυμαρικά, ψωμί, κρίθινο παξιμάδι και εν γένει προϊόντα δημητριακών με πιο αδρή επεξεργασία, όπως ολικής άλεσης. Ακόμη, αρακάς, γλυκοπατάτες, πατάτες, νωπό καλαμπόκι, κάστανα και φρούτα, τόσο φρέσκα όσο και ξερά. Υδατάνθρακες και φυτικές ίνες προσλαμβάνετε και από όσπρια, λαχανικά, χόρτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Λιπαρά: Πρώτη επιλογή το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, αβοκάντο, άψητοι ελαιώδεις ξηροί καρποί και σπόροι και τα παράγωγά τους, όπως είναι το ταχίνι, φυτική μαργαρίνη, ωμό βούτυρο, κακάο και μαύρη σοκολάτα.

Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιείτε καθημερινά αρωματικά χόρτα, βότανα και μπαχαρικά, ξύσμα από εσπεριδοειδή, χυμό λεμονιού, ξίδι, μουστάρδα και άλλα ενισχυτικά της γεύσης κάθε γεύματος που ετοιμάζετε, με ελάχιστες θερμίδες. Επιτρέπεται η κατανάλωση καφέ ή αν προτιμάτε το τσάι, αλλά και αφεψήματα χωρίς ζάχαρη, σόδα και φυσικό ανθρακούχο νερό.

Η APELA προτείνει

image

images Επιχειρηματικά νέα
13-02-2024

4 ασκήσεις για βελτίωση ακοής

images Επιχειρηματικά νέα
30-01-2024

Οστεοπόρωση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε