notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Τα οφέλη της Αρχαίας Ελληνικής διατροφής από τους βιολογικόυς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη στο Πανεπιστήμιο του Yale

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

18-04-2022

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο συμπόσιο ήταν του πολυβραβευμένου βιοκαλλιεργητή Γιώργου Σακελλαρόπουλου το καλοκαίρι του 2021 στους βιολογικούς ελαιώνες του, στη Σπάρτη Λακωνίας, τονίζει ο Έλληνας καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale Τάσσος Κυριακίδης

Το γαστρονομικό γεγονός Ancient Greek Cuisine: Back to the Future στις 19 και 20 Απριλίου 2022, στο Πανεπιστήμιο του Yale, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, για τη Σπάρτη και για την Ελληνική Ελαιοκομία, αλλά και ένα παγκόσμιο event που γίνεται για πρώτη φορά, με βάση την αρχαία Ελληνική διατροφή και τα συστατικά της κουζίνας της, από το παρελθόν στο σήμερα, προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Έλληνας καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale Τάσσος Κυριακίδης, η ιδέα του γαστρονομικού αυτού γεγονότος είναι: «η εισαγωγή στη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και στη σοφία της λιτότητας της αρχαιοελληνικής διατροφής».

Το συσγκεκριμένο Συμπόσιο αποτέλεσε έμπνευση του πολυβραβευμένου βιοκαλλιεργητή Γιώργου Σακελλαρόπουλου το περασμένο καλοκαίρι στους βιολογικούς ελαιώνες του, στη Σπάρτη Λακωνίας, τονίζει ο κ. Κυριακίδης. Σε δηλώσεις του ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω. Πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση και συζήτηση μου το καλοκαίρι του 2021, με τον καθηγητή κύριο Κυριακίδη Τάσσο του Πανεπιστημίου Yale, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας.

Έτσι, δημιουργήθηκε το event, με την ελπίδα να ενώσει τα ελληνικά εθνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, με την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα.

Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης.

Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Κυριακίδη Τάσσο και το σεφ Ψιλάκη Μιχάλη, για την θετική τους ανταπόκριση, τις ιδέες τους και για την εξαιρετική συνεργασία μας.

Εύχομαι η «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα» να αποτελέσει το επίκεντρο της σημερινής διατροφής παγκοσμίως και η χώρα μας να γίνει ο σηματωρός των ποιοτικών τροφίμων του μέλλοντος».


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το γαστρονομικό γεγονός “Ancient Greek Cuisine: Back to the Future”
Το γαστρονομικό γεγονός Ancient Greek Cuisine: Back to the Future στις 19 και 20 Απριλίου 2022, στο Πανεπιστήμιο του Yale, αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, για τη Σπάρτη και για την Ελληνική Ελαιοκομία, αλλά και ένα παγκόσμιο event που γίνεται για πρώτη φορά, με βάση την αρχαία Ελληνική διατροφή και τα συστατικά της κουζίνας της, από το παρελθόν στο σήμερα, προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Έλληνας καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale Τάσσος Κυριακίδης, η ιδέα του γαστρονομικού αυτού γεγονότος είναι: «η εισαγωγή στη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και στη σοφία της λιτότητας της αρχαιοελληνικής διατροφής».

Το συσγκεκριμένο Συμπόσιο αποτέλεσε έμπνευση του πολυβραβευμένου βιοκαλλιεργητή Γιώργου Σακελλαρόπουλου το περασμένο καλοκαίρι στους βιολογικούς ελαιώνες του, στη Σπάρτη Λακωνίας, τονίζει ο κ. Κυριακίδης. Σε δηλώσεις του ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω. Πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση και συζήτηση μου το καλοκαίρι του 2021, με τον καθηγητή κύριο Κυριακίδη Τάσσο του Πανεπιστημίου Yale, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας.

Έτσι, δημιουργήθηκε το event, με την ελπίδα να ενώσει τα ελληνικά εθνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, με την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα.

Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης.

Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Κυριακίδη Τάσσο και το σεφ Ψιλάκη Μιχάλη, για την θετική τους ανταπόκριση, τις ιδέες τους και για την εξαιρετική συνεργασία μας.

Εύχομαι η «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα» να αποτελέσει το επίκεντρο της σημερινής διατροφής παγκοσμίως και η χώρα μας να γίνει ο σηματωρός των ποιοτικών τροφίμων του μέλλοντος».


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το γαστρονομικό γεγονός “Ancient Greek Cuisine: Back to the Future”

Η APELA προτείνει

image

images Επιχειρηματικά νέα
13-02-2024

4 ασκήσεις για βελτίωση ακοής

images Επιχειρηματικά νέα
30-01-2024

Οστεοπόρωση: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε