notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Τα αναψυκτικά αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με έρευνα

slider_image
13-11-2012

Τα αναψυκτικά αυξάνουν κατά 83% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην Ιαπωνία συνέκρινε τον κίνδυνο που διέτρεχαν γυναίκες που δεν έπιναν αναψυκτικά με γυναίκες που έπιναν ένα την ημέρα.

Ο καθηγητής Hiroyasu Iso του Πανεπιστημίου της Οσάκα και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν τα στοιχεία από περίπου 40.000 άτομα που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια τρεις φορές σε περίοδο 10 ετών, το 1990, το 1995 και το 2000.

Τα ερωτήματα αφορούσαν αναλυτικά στις διατροφικές τους συνήθειες, τα είδη των αναψυκτικών που κατανάλωναν καθημερινά και τα συνέκριναν με τους ιατρικούς τους φακέλους και το ποσοστό που εμφάνισε ισχαιμικό επεισόδιο.

Αυτό που μπέρδεψε βέβαια τους ερευνητές είναι ότι οι άνδρες του δείγματος δεν εμφάνισαν το ίδιο ποσοστό κινδύνου ισχαιμικού επεισοδίου όπως οι γυναίκες. Η ζάχαρη είναι αυτή που αυξάνει τον κίνδυνο, υποστηρίζουν κι ίοως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο ανδρικός οργανισμός έχει πιο γρήγορο ρυθμό μεταβολισμού της ζάχαρης.

Μια άλλη μελέτη πριν μερικούς μήνες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ινστιτούτου Υγείας της Κλινικής του Κλίβελαντ κατέληξε σε παρόμοια αποτελέσματα. Ότι δηλαδή όλα τα είδη των αναψυκτικών, κανονικά ή διαιτητικά αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.


Πηγή: healthpress.gr
Σε συνεργασία με την apela.gr

Τα αναψυκτικά αυξάνουν κατά 83% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην Ιαπωνία συνέκρινε τον κίνδυνο που διέτρεχαν γυναίκες που δεν έπιναν αναψυκτικά με γυναίκες που έπιναν ένα την ημέρα.

Ο καθηγητής Hiroyasu Iso του Πανεπιστημίου της Οσάκα και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν τα στοιχεία από περίπου 40.000 άτομα που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια τρεις φορές σε περίοδο 10 ετών, το 1990, το 1995 και το 2000.

Τα ερωτήματα αφορούσαν αναλυτικά στις διατροφικές τους συνήθειες, τα είδη των αναψυκτικών που κατανάλωναν καθημερινά και τα συνέκριναν με τους ιατρικούς τους φακέλους και το ποσοστό που εμφάνισε ισχαιμικό επεισόδιο.

Αυτό που μπέρδεψε βέβαια τους ερευνητές είναι ότι οι άνδρες του δείγματος δεν εμφάνισαν το ίδιο ποσοστό κινδύνου ισχαιμικού επεισοδίου όπως οι γυναίκες. Η ζάχαρη είναι αυτή που αυξάνει τον κίνδυνο, υποστηρίζουν κι ίοως να οφείλεται στο γεγονός ότι ο ανδρικός οργανισμός έχει πιο γρήγορο ρυθμό μεταβολισμού της ζάχαρης.

Μια άλλη μελέτη πριν μερικούς μήνες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ινστιτούτου Υγείας της Κλινικής του Κλίβελαντ κατέληξε σε παρόμοια αποτελέσματα. Ότι δηλαδή όλα τα είδη των αναψυκτικών, κανονικά ή διαιτητικά αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.


Πηγή: healthpress.gr
Σε συνεργασία με την apela.gr

Μοιράσου το άρθρο:

Η APELA προτείνει

image

Eτικέτες :

Apela Real Estate

Κτηματομεσιτικό Γραφείο Λακωνίας