Αύξηση παρουσίασαν οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης λόγω καιρού
Αυξημένη είναι η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, μετά την απότομη αλλαγή του καιρού, με τις παραγγελίες στις πολυκατοικίες να ενισχύονται, παρά τις υψηλές τιμές των καυσίμων.
Το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 1,56 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας αύξηση 38% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση στο ντίζελ κίνησης, που φτάνει το 39%, με την τιμή του στα 2,14 ευρώ το λίτρο. Η αμόλυβδη πωλείται στα 2,19 ευρώ, αυξημένη κατά 26%.
Την ίδια ώρα, έως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, ενώ η πρώτη πληρωμή προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 23 Δεκεμβρίου.
Αυξήσεις καταγράφονται και στην ηλεκτρική ενέργεια, με τη μέση τιμή στη χονδρεμπορική αγορά να έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο, φτάνοντας τον Οκτώβριο κοντά στα 189 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Παράλληλα, η μέση τιμή του φυσικού αερίου για οικιακή θέρμανση διαμορφώνεται στα 0,1142 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
Το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται πλέον στις επιδοτήσεις θέρμανσης και στις νέες χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τον Νοέμβριο, καθώς το ενεργειακό κόστος συνεχίζει να επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής





