Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Διορίστηκαν οι νέοι μουφτήδες σε Ξάνθη και Κομοτηνή 

22/10/2026 14:03
ÊÏÌÏÔÇÍÇ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι διορισμοί μουφτήδων στις Μουφτείες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ύστερα από πρόταση της υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφίας Ζαχαράκη και αφού ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία που προβλέπει ο νέος νόμος.

Μουφτής Ξάνθης διορίστηκε ο Σιουκρή Σερίφ Δαμάδογλου του Αχμέτ και Μουφτής Κομοτηνής ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ του Μπεχρή. Είχε προηγηθεί ο διορισμός του Εμίν Σερίφ στη θέση του Μουφτή Διδυμοτείχου.

Η θητεία τους είναι για πέντε χρόνια και μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία φορά.

Ο μουφτής Ξάνθης, Σιουκρή Σερίφ Δαμάδογλου, γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1965 στο χωριό Σιδηρώ, του Δήμου Σουφλίου, στον Έβρο. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή του στο χωριό του και συνέχισε τις σπουδές του στο Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο (Μεντρεσέ-ι Χαϊριγιέ) της Κομοτηνής. Το 1981 μετέβη στη Δαμασκό της Συρίας, όπου συνέχισε και σπούδασε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του στο σχολείο Φουρκάν, από το οποίο αποφοίτησε το 1986. Το 1987 εισήχθη στη Σχολή Ντάουα του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της ιερής πόλης της Μεδίνας, στη Σαουδική Αραβία, όπου ολοκλήρωσε τις ανώτατες σπουδές του το 1991.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα των θρησκευτικών υπηρεσιών, σημαντική ακαδημαϊκή κατάρτιση στις ισλαμικές επιστήμες και πολύτιμες εμπειρίες από τη δραστηριότητά του σε διαφορετικές χώρες. Γνωρίζει άριστα την ελληνική, την αραβική, την τουρκική γλώσσα, καθώς και την οθωμανική, ενώ διαθέτει μέτρια γνώση της αγγλικής. Με την πολυετή υπηρεσία του, την επιστημονική του κατάρτιση και την αφοσίωσή του στη μουσουλμανική κοινότητα, έχει συμβάλει επί σειρά ετών στη θρησκευτική και κοινωνική ζωή των μουσουλμάνων της Θράκης, της Κω και όχι μόνο.

Ο μουφτής Κομοτηνής, Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1980 στην Πάχνη του νομού Ξάνθης. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευσή του στο χωριό του στο Δημοτικό Σχολείο Πάχνης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ιεροσπουδαστήριο Εχίνου και το Θρηκευτικό Γυμνάσιο Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο Αιγύπτου. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Θεολογίας -Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών. Εκτός από τα ελληνικά, ομιλεί τουρκικά και αραβικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα