Ελευσίνα: Στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση με μαχαίρι στον 32χρονο
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκονται από το πρωί οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 18 και 22 ετών, για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του 32χρονου στην Ελευσίνα, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Νικολάου, οι δύο νεαροί που παραδόθηκαν στις αρχές και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Στο μικροσκόπιο το κίνητρο της επίθεσης
Οι αρχές εξετάζουν εάν η επίθεση είχε πολιτικό κίνητρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να συνδέονται με τον ακροδεξιό χώρο, ενώ κατά τις έρευνες στις κατοικίες τους εντοπίστηκε σχετικό υλικό που αξιολογείται από τις αρμόδιες αρχές.
Το βασικό ζητούμενο είναι να αποσαφηνιστεί τι οδήγησε στην επίθεση και εάν αυτή συνδέεται με ιδεολογικά κίνητρα. Οι απαντήσεις των δύο κατηγορουμένων αναμένονται με ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των απολογιών τους. Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείρισή τους.
Ρεπορταζ: Άννα Νικολάου





