Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Ζάκυνθος: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απολύμανσης στο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Λέοντα – Είχε κλείσει εξαιτίας εμφάνισης ψύλλων

21/09/2026 19:16
sxoleio

Μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ορεινής Ζώνης στην περιοχή Αγίου Λέοντα Ζακύνθου εξαιτίας της παρουσίας ψύλλων ο Δήμος ενημερώνει τους δημότες και τη σχολική κοινότητα, ότι «ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου».

Σύμφωνα με τον Δήμο Ζακύνθου «αμέσως μετά την αυτοψία των αρμόδιων αρχών κινητοποιήθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Παράλληλα, υπήρξε άμεση και συνεχής ενημέρωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και των τοπικών αιρετών (προέδρων και συμβούλων), οι οποίοι συνέδραμαν ενεργά στη διαδικασία».

Όπως αναφέρει ο Δήμος πραγματοποιήθηκε σειρά εντατικών παρεμβάσεων όπως πλήρη απολύμανση και απεντόμωση των εσωτερικών χώρων του σχολείου και σχολαστικός καθαρισμός και πλύσιμο του προαύλιου χώρου, των παρακείμενων οδών και των κάδων απορριμμάτων προκειμένου να εξαλειφθεί πλήρως το πρόβλημα.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εργασιών και παρεμβάσεων ο Δήμος Ζακύνθου τονίζει χαρακτηριστικά: «7/9 και 9/9: Επαναλαμβανόμενες εφαρμογές στους χώρους του σχολείου. 11/9, 13/9, 14/9, 17/9 & 18/9: Εκτεταμένοι ψεκασμοί και παρεμβάσεις τόσο στους χώρους του σχολείου όσο και στους διπλανούς χώρους. Μετά την ολοκλήρωση όλων των παραπάνω σταδίων και τις συνεχείς επαναλήψεις για τη διασφάλιση του αποτελέσματος, λάβαμε διαβεβαίωση ότι το σχολείο είναι πλέον απόλυτα ασφαλές».

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος
950 – 160 Τέσσυ Δερτιλή

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα