Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Ηράκλειο: Αθωώθηκε κτηνοτρόφος από τα Ζωνιανά για παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

27/10/2026 13:35
dikastiko-megaro-irakleiou-5

Αθώος κρίθηκε χθες, 26 Οκτωβρίου, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, κτηνοτρόφος από τα Ζωνιανά για υπόθεση με παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κτηνοτρόφος, που κατοικεί στο Καλό Χωριό Λασιθίου, είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για τη δράση δύο εγκληματικών ομάδων στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου που φέρονται ότι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο εν λόγω δεν είχε σχέση με τις υποθέσεις των ναρκωτικών αλλά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς από τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, εμφανίζεται να επικοινωνεί με συγγενείς και φίλους και να ζητεί τον «δανεισμό» ζώων λόγω επικείμενου ελέγχου, επιδιώκοντας να δικαιολογήσει τον αριθμό των αιγοπροβάτων που δήλωνε εκείνος και η σύζυγός του.

Το δικαστήριο, αφού άκουσε τις εξηγήσεις που έδωσε ο πολύτεκνος κτηνοτρόφος κατά την απολογία του, τον αθώωσε και διέταξε να του επιστραφούν τα οχήματα που του κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα