Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας

Η ΕΡΤ της ψηφιακής εποχής στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

05/09/2026 18:51

Οι σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ, παρουσιάστηκαν σήμερα, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 στο περίπτερο της εταιρείας στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, και ανέδειξαν την εντυπωσιακή πορεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις αλλαγές που έχουν γίνει με επίκεντρο την πλήρη αναβάθμιση του δικτύου τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εκπομπής σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και τη ριζική ανανέωση των ψηφιακών της πλατφορμών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της ΕΡΤ Γιάννη Παπαδόπουλο να παρουσιάζει τις λειτουργίες του ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ανάπτυξη του ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+, που καλύπτει ήδη την ελληνική επικράτεια σε ποσοστό 78% και στο οποίο έχουν ενταχθεί τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Το νέο δίκτυο προσφέρει στους ακροατές υψηλή ποιότητα ήχουσταθερή λήψη και κατά τη μετακίνηση, καθώς και δυνατότητα μετάδοσης ψηφιακών πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν από κοντά τις δυνατότητες του νέου ψηφιακού ραδιοφώνου σε οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας.

Πρωτοποριακή εμπειρία θέασης από το ERTFLIX

Μεγάλο ήταν επίσης το ενδιαφέρον και για το ERTFLIX, την πιο δημοφιλή ψηφιακή ελληνική πλατφόρμα η οποία έχει εκσυγχρονιστεί περαιτέρω προσφέροντας στους επισκέπτες μια πρωτοποριακή εμπειρία θέασης. Μάλιστα, ήταν πολλοί εκείνοι, που με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στο περίπτερο, δημιούργησαν λογαριασμό στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εφαρμογές για την αποθήκευση περιεχομένου σε κινητές συσκευές για θέαση χωρίς σύνδεση, γονικού ελέγχου και άλλα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περίπτερο της ΕΡΤ

Το περίπτερο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ Γιάννη Παπαδόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Παπαβασιλείου για όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε από τον Γιάννη Παπαδόπουλο για τις νέες εφαρμογές του ERTFLIX, αλλά και για το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+, το οποίο εκπέμπει στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας, ενώ ενημερώθηκε ότι σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά όλες τις ειδήσεις μέσω του ΕΡΤnews. Μάλιστα, ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΕΡΤ μπήκαν σε όχημα προκειμένου να δει σε πραγματικό χρόνο τις λειτουργίες του DAB+. Ο πρωθυπουργός ρώτησε αν στο ψηφιακό ραδιόφωνο περιλαμβάνεται και το Τρίτο Πρόγραμμα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις αυτές.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμενε και μια έκπληξη. Στο βίντεο wall του περιπτέρου «έπαιξε» η πρώτη δήλωση του ως νεοεκλεγμένου βουλευτή τον Μάρτιο του 2004 με τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ παρέδωσε το σχετικό στικάκι από το Αρχείο της ΕΡΤ στον πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε συγκινημένος καθώς επέστρεψε νοερά στο χρόνο δύο και πλέον δεκαετίες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ από τη Θεσσαλονίκη

Η ΕΡΤ έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά της για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Μέχρι και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καθώς και ενημερωτικές εκπομπές, μεταδίδονται από τη Θεσσαλονίκη, από διαφορετικά σημεία της πόλης.

Η ΕΡΤ3 έχει διαμορφώσει ειδικό πρόγραμμα για τις ημέρες της ΔΕΘ, καλύπτοντας την επικαιρότητα και όλα όσα συμβαίνουν τόσο εντός όσο και εκτός του εκθεσιακού χώρου.

Στο περίπτερο της ΕΡΤ δυναμική ήταν και η παρουσία του ΕΡΤnews, του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης με έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών. Επρόκειτο για ένα virtual studio το οποίο προσέφερε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βρεθούν στον «αέρα» του υπερσύγχρονου στούντιο της ΕΡΤ. Οι πολίτες γνώρισαν από κοντά την τηλεοπτική παραγωγή και παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία μετάδοσης της ειδησεογραφίας.

Στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκε και το ERT COSMOSτο παγκόσμιο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και για την ελληνική ομογένεια που εκπέμπει επίγεια εντός της ελληνικής επικράτειας, και στο εξωτερικό δορυφορικά, καλωδιακά, αλλά και διαδικτυακά μέσω της διεθνούς εκδοχής του ERTFLIX.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος
950 – 160 Τέσσυ Δερτιλή

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα