Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Η κακοκαιρία «χτυπά» την Κρήτη: Συναγερμός για Μυλοπόταμο – Εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι στο φαράγγι της Σαμαριάς

03/10/2026 15:19
ad8311f3-d02a-4f53-b3e9-28e6ddd215c6

Ήχησε το 112 στον Μυλοπόταμο

Μήνυμα του 112 ήχησε στους κατοίκους του Μυλοπόταμου, προειδοποιώντας για έντονα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Παρασκευής έως και το απόγευμα του Σαββάτου, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε εκ νέου το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με την Κρήτη να παραμένει στο «μάτι» της κακοκαιρίας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οκτώ εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Βγήκε στη στεριά η θάλασσα στα Χανιά, με τα νερά να έχουν σκεπάσει το πλακόστρωτο στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Οκτώ εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Φαράγγι της Σαμαριάς, εκεί που έχουν πέσει 18 τόνοι νερού.

Ο ορμητικός χείμαρρος έχει καλύψει το μονοπάτι που διασχίζουν οι τουρίστες, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί οδηγία οι εγκλωβισμένοι να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο, καθώς λόγω των δυσμενών συνθηκών, καθίσταται αδύνατη αυτή τη στιγμή η ασφαλής μετακίνησή τους.

Συγκεκριμένα, εγκλωβισμένοι μέσα στο φαράγγι -θέση Σαμαριά στο 7ο χιλιόμετρο από τα 13 του εθνικού δρυμού- βρίσκονται από τις 29 του μήνα, οπότε και μπήκαν για να εργαστούν 8 εργαζόμενοι, έξι του ΟΦΥΠΕΚΑ και δύο δασοφύλακες.

Στη θάλασσα τμήμα του οδικού δικτύου προς Σητεία 

Εικόνες καταστροφής καταγράφει η κάμερα του ΕΡΤnews, στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Ιεράπετρα με τη Σητεία, στο σημείο που αργά το βράδυ εγκλωβίστηκαν 23 άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σε τρία σημεία αμέσως μετά τα Φέρμα, ο δρόμος είναι κομμένος, με το ένα ρεύμα κυκλοφορίας -με κατεύθυνση ανατολικά- να έχει καταλήξει στη θάλασσα.

Ταξί με τουρίστες παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο

«Άγιο» είχε ο οδηγός ταξί, μαζί με τους τρεις τουρίστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητό του, καθώς, όπως λέει στο ΕΡΤnews και στον Γιώργο Παπαδάκη, σώθηκε από «θαύμα», την ώρα που, ενώ κινούνταν σε ανηφορικό σημείο, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ένας ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το ταξί, το οποίο κόλλησε στο αριστερό πρανές του δρόμου και έτσι σώθηκε ο ίδιος και οι τρεις επιβάτες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Τόνοι λάσπης «κάλυψαν» τα Φέρμα

«Έβρεχε επί 10 ώρες καταρρακτωδώς από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι τις δύο τα μεσάνυχτα, όταν το βουνό κατέβηκε μέσα στον οικισμό», λένε οι κάτοικοι του οικισμού. Τόνοι από μπάζα κατέβηκαν και κατέκλεισαν το κέντρο του χωριού, ενώ εκείνη την ώρα τουρίστες οδηγοί κινούνταν από και προς ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα 23 άνθρωποι – 18 Έλληνες και 5 τουρίστες- να εγκλωβιστούν στα αυτοκίνητα που «βούλιαξαν» μέσα στις λάσπες και στα φερτά υλικά. Χρειάστηκε η επέμβαση βαρέων οχημάτων της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν οι άνθρωποι σε ασφαλή σημεία. Πρόκειται, για το ίδιο σημείο, που, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Παπαδάκης, πριν από ενάμιση χρόνο τυλίχτηκε στις φλόγες. Η καμένη γη που άφησε πίσω της η πυρκαγιά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα φερτά υλικά και τη λάσπη, που κάλυψαν τον οικισμό.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Νέα επιδείνωση του καιρού

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις «έδωσαν σήμερα τη θέση τους» στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή, ωστόσο σε πολλά σημεία η κυκλοφορία έχει διακοπεί με τα συνεργεία να καταβάλλουν «τιτάνιες» προσπάθειες να μείνει ο δρόμος ανοιχτός για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να διαρκέσουν στην Κρήτη έως και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης/ Ευτυχία Πενταράκη

Κάμερα: Περικλής Μοσχολάκης/ Μανώλης Λουπασάκης

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα