Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισε με καΐκια και τράτες ο Θερμαϊκός- Συνάντηση Ανδρουλάκη με εκπροσώπους της αλιείας
Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σήμερα οι αλιείς που συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους.
Οι αλιείς έχουν ρίξει άγκυρα με τα σκάφη τους στο λιμάνι, ζητώντας μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε καθημερινά έξοδα. Συνάντηση με τους αλιείς είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχουμε πτωχεύσει», αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν οι αλιείς από την παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται για τρίτη ημέρα. 200 περίπου αλιευτικά σκάφη, γρι γρι, ψαροκάικα, κι άλλα αλιευτικά σκάφη. Το μεσημέρι ολοκλήρωσαν τον συμβολικό αποκλεισμό της πρώτης προβλήτας του λιμανιού. Κρατώντας πυρσούς οι ψαράδες μέσα στα ψαροκάικα, αλλά και με κόρνες απέκλεισαν συμβολικά το λιμάνι θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
Αυτό που ζητούν οι αλιείς είναι μια επιδότηση σε ό, τι αφορά το ναυτιλιακό πετρέλαιο, καθώς έχει τριπλασιαστεί η τιμή σε σχέση με πέρσι και αυτό που τονίζουν είναι ότι δεν βγαίνουν οικονομικά. Να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει η αλιευτική περίοδος εδώ και λίγες μέρες, κι όμως τα σκάφη είναι αγκυροβολημένα στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Αυτό που θέτουν στο τραπέζι έχει να κάνει με τις καταστροφές σε ό, τι αφορά τον εξοπλισμό τους και συγκεκριμένα στα δίχτυα από τον υπερπληθυσμό των δελφινιών, ενώ τονίζουν επίσης με το πρόβλημα σε ότι αφορά το φυτοπλαγκτόν, το οποίο δημιουργεί επίσης προβλήματα στην αλιεία.
Ανέφεραν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα με τους Τούρκους ψαράδες, οι οποίοι μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ψαρεύουν. Όπως είπαν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα υπάρχει ψάρι στους πάγκους των ιχθυοπωλείων για αρκετό καιρό, καθώς έχουν σταματήσει να ψαρεύουν εδώ και τρεις μέρες.
Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής





