Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Καρχιμάκης στο ΕΡΤnews: Οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας – Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι πρώτο κόμμα

11/10/2026 13:56
stigmiotypo-othonis-2026-10-11-135510

Στην επανεμφάνιση φασιστικών φαινομένων, με αφορμή την επίθεση στην Ελευσίνα και τη συζήτηση για την πολιτική επιστροφή του Ηλία Κασιδιάρη, αναφέρθηκε ο συντονιστής της Ομάδας Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Καρχιμάκης, μιλώντας στο ΕΡΤnews και τον Αντώνη Φουρλή. Παράλληλα, έθεσε ζητήματα θεσμικής αξιοπιστίας και κοινωνικής ανισότητας, ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την ακρίβεια και τα καύσιμα.

«Οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας»

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης προειδοποίησε για την επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή τους απαιτεί κινητοποίηση της κοινωνίας και δράση στις γειτονιές. «Οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας, δεν χωράνε πουθενά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη, υποστήριξε ότι υπάρχουν κενά στη θεσμική θωράκιση απέναντι σε τέτοια μορφώματα και τόνισε ότι η προστασία της δημοκρατίας δεν εξαρτάται μόνο από τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και από την κοινωνική στάση απέναντι στον φασισμό.

Παράλληλα, συνέδεσε την ενίσχυση τέτοιων αντιλήψεων με την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς, την οικονομική ανασφάλεια και την αίσθηση αδικίας που βιώνουν οι πολίτες.

Μείωση ΕΦΚ και πλαφόν στα διυλιστήρια

Ο Λευτέρης Καρχιμάκης αναφέρθηκε και στο πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των διυλιστηρίων και προσωρινή μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για διάστημα τριών έως πέντε μηνών, με αξιοποίηση των πρόσθετων φορολογικών εσόδων.

Όπως υποστήριξε, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εφαρμοστεί εντός του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού πλαισίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει παραπλανητικά τα εμπόδια για τη μείωση του φόρου.

«Διεκδικούμε να είμαστε πρώτο κόμμα»

Αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, ο Λευτέρης Καρχιμάκης δήλωσε ότι το κόμμα διεκδικεί την πρωτιά, με αιχμή την ακρίβεια, τη στέγαση και τη θεσμική ισονομία. Όπως σημείωσε, η πολιτική αλλαγή πρέπει να κριθεί από τη δυνατότητα επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Στο επίκεντρο τα νοικοκυριά και η ακρίβεια

Ο συντονιστής της Ομάδας Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις δυσκολίες των νοικοκυριών, φέρνοντας ως παράδειγμα οικογένεια στο Χαϊδάρι που κινδυνεύει να χάσει την κατοικία της λόγω οφειλών σε funds. Παράλληλα, επικαλέστηκε την άνοδο των τιμών στα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι η ακρίβεια και η στεγαστική ανασφάλεια αποτελούν τα βασικά ζητήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί η πολιτική αντιπαράθεση.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα