Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Ξεκινά η χιλιομετρική χρέωση και στον κόμβο Γαστούνης της Πατρών-Πύργου

05/10/2026 20:32
gastoyni

Η χιλιομετρική χρέωση που εφαρμόζει η Ολυμπία Οδός από το 2021 στον αυτοκινητόδρομο, τίθεται σε λειτουργία από αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 στον κόμβο Γαστούνης, ολοκληρώνοντας την εφαρμογή του συστήματος στους υφιστάμενους κόμβους της Πατρών-Πύργου. Το σύστημα έχει τεθεί σταδιακά σε λειτουργία από τον Μάρτιο 2026 στους κόμβους Κάτω Αχαΐας, Αμαλιάδας και Βάρδας.

Η Χιλιομετρική Χρέωση ισχύει σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου και αφορά οχήματα όλων των κατηγοριών που διαθέτουν πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS. Με το σύστημα αυτό, οι οδηγοί λαμβάνουν αυτόματα επιστροφή για το τμήμα της διαδρομής που δεν διανύουν, με το ποσό της επιστροφής να φτάνει έως και το 77% της αρχικής χρέωσης ανάλογα με τη διαδρομή.

Επιπλέον έκπτωση για τα Ι.Χ. μέσω του VALUE 

Οι οδηγοί Ι.Χ. (κατηγορία 2) μέσω του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS επωφελούνται συνδυαστικά από την Χιλιομετρική Χρέωση και το εκπτωτικό πρόγραμμα VALUE.

Το VALUE προσφέρει κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως και 60%, ανάλογα με τη συχνότητα των διελεύσεων μέσα στον μήνα από κάθε σταθμό διοδίων.

Έτσι, για τους  οδηγούς Ι.Χ. το συνολικό οικονομικό όφελος από τον συνδυασμό της χιλιομετρικής χρέωσης και του εκπτωτικού προγράμματος, μπορεί να φτάσει:

  • έως 64%  στη διαδρομή Γαστούνη- Αμαλιάδα
  • έως 55% στη διαδρομή Γαστούνη – Πύργος.

Ενδεικτικά, ένας εργαζόμενος που κάνει 42 διελεύσεις μέσα σε ένα μήνα στη διαδρομή Γαστούνη- Αμαλιάδα αντί για 78€ θα πληρώσει 28,20€, μέσω του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Αντίστοιχα, ένας εργαζόμενος που κάνει 42 διελεύσεις μέσα σε ένα μήνα στη διαδρομή Γαστούνη- Πύργος αντί για 126€ θα πληρώσει 56,40€, μέσω του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS.

Για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, ο οδηγός χρειάζεται πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS. Ο πομποδέκτης καταγράφει αυτόματα το σημείο εισόδου και εξόδου του οχήματος από τον αυτοκινητόδρομο. Με βάση τη διαδρομή που πραγματοποιήθηκε υπολογίζεται αυτόματα το αντίστοιχο ποσό επιστροφής, το οποίο πιστώνεται στον λογαριασμό του συνδρομητή.

Η απόκτηση του πομποδέκτη είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του www.olympiaodos.gr ή από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών. Μέσω της εφαρμογής OlympiaOdosmobileApp οι οδηγοί μπορούν να φορτίζουν τον λογαριασμό τους, να παρακολουθούν τις διελεύσεις τους και να διαχειρίζονται τον πομποδέκτη τους σε πραγματικό χρόνο. 

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα