Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

«Ο Κροκόδειλος» του Ντοστογιέφσκι από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

10/09/2026 14:23

Η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Κροκόδειλος» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, σε μετάφραση Γιώργου Τσακνιά, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Θεσσαλίας.

Η διασκευή της νουβέλας για την παράσταση συνόλου ( Ensemble) των φετινών αποφοίτων (2026) της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έγινε από τον διδάσκοντα καθηγητή της Σχολής Γιώργο Χριστιανάκη, ο οποίος υπογράφει και την πρωτότυπη μουσική της παράστασης, την διδασκαλία του συνόλου και την σκηνοθετική επιμέλεια με τον επίσης διδάσκοντα καθηγητή της Σχολής Κωνσταντίνο Γεράρδο, ο οποίος υπογράφει την κινησιολογία και τους φωτισμούς της.

Ο Κροκόδειλος, (1865) αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα του Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Ο ίδιος το είχε χαρακτηρίσει ως «λογοτεχνική ζαβολιά». Με τον ιδιαίτερα σουρεαλιστικό, αλληγορικό και πολυεπίπεδο τρόπο γραφής του αποκαλύπτει προβλήματα και παραδοξότητες της ρωσικής κοινωνίας στα τέλη του 19ου αιώνα, καθιστώντας παράλληλα το καυστικό αυτό κείμενο διαχρονικό, παγκόσμιο και εν τέλει διαρκώς επίκαιρο.

Μετάφραση: Γιώργος Τσακνιάς

Σκηνοθεσία- Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Κινησιολογία- Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Γεράρδος

Φωτογραφίες παράστασης Mike Rafail

Ερμηνεύουν: Πάνος Βασιλακάκης, Αργυρώ Βλαχοπούλου, Αρίστη Γεροντίδου, Αντώνης Γκλαβάς, Ρέα Καραδέδου- Ισουά, Θωμαή Κρεμλίδου, Κλειώ Λάγιου, Χριστίνα Λουκά, Γιώργος Μάρκος, Γιώργος Οικονομίδης, Αγάπη Ουζούνη, Βασιλική Σάρλη, Μιχάλης Χωρινός.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος
950 – 160 Τέσσυ Δερτιλή

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα