Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Περ. Αμανατίδης στην ΕΡΤ3: «Δεν γίνεται να κρίνονται οι προπονητές σε 3-4 αγώνες»

08/10/2026 19:07
amanatidis-kosmos-ton-spor

Στο φαινόμενο των συνεχών αλλαγών προπονητών στο πρωτάθλημα της Super League 2 αναφέρθηκε ο Περικλής Αμανατίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ο Κόσμος των Σπορ» της ΕΡΤ3. Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τη Ζάκυνθο, σχολίασε τις έξι αλλαγές προπονητών που έχουν ήδη σημειωθεί μετά την 5η αγωνιστική.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται φέτος. Δεν υπάρχει υπομονή, ούτε μακροπρόθεσμο πλάνο. Δεν γίνεται να κρίνονται οι πάντες σε 3-4 αγώνες. Είναι άδικο και βιαστικό. Χρειάζεται χρόνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι οι ομάδες που έχουν διατηρήσει τους προπονητές τους έχουν παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα, φέρνοντας ως παραδείγματα τον Νίκολιτς στην ΑΕΚ και τον Σούλη Παπαδόπουλο στη Μαρκό.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Ζάκυνθο, δήλωσε: «Σημασία είναι να βάζεις ένα λιθαράκι εκεί που πηγαίνεις. Είμαι περήφανος για τη δουλειά μου στη Ζάκυνθο, γυρίζω σελίδα και προχωράω. Συνεχίζω με πάθος τη δουλειά μου».

Όπως εξήγησε, η πίεση του αποτελέσματος είναι δεδομένη στο ποδόσφαιρο, ωστόσο φέτος η κατάσταση στη Super League 2 είναι διαφορετική, καθώς δεν υπάρχουν πλέι οφ και πλέι άουτ, με αποτέλεσμα οι ομάδες να αισθάνονται ότι δεν έχουν περιθώριο για απώλειες.

«Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Πρέπει ο προπονητής να μάθει να ζει με την πίεση. Δέχονται και οι παράγοντες μεγάλη πίεση και παίρνουν βιαστικά τις αποφάσεις τους. Πρέπει όμως να δουν τους προπονητές με πλάνο, αποφασιστικότητα, πίστη και όραμα», τόνισε.

Για τη μάχη της κορυφής, ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε το πρωτάθλημα ιδιαίτερα αμφίρροπο, αναφέροντας ως παραδοσιακές δυνάμεις την ΑΕΛ, τον Πανιώνιο και τον Πανσερραϊκό, ενώ ξεχώρισε επίσης τη Μαρκό και τη Νίκη Βόλου.

Τέλος, μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο ομάδες έχουν νέους προπονητές και ότι η μεγάλη διακοπή μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό.

«Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με καινούργιους προπονητές στις δύο ομάδες, που δεν έχουν ξαναπαίξει ένα τέτοιο ντέρμπι. Έχει προηγηθεί μια πολύ μεγάλη διακοπή και θα παίξει κομβικό ρόλο ο ρυθμός. Είναι παρακινδυνευμένο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη», ανέφερε.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα