Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Σάμος: Με μηνύματα αγώνα και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το 1ο Εργατικό Φεστιβάλ

18/10/2026 15:05
messenger-creation-98a76a9b-d2d4-4fdf-828a-e40f92fd5459

Με επίκεντρο τα εργασιακά δικαιώματα, την ενίσχυση της συλλογικής δράσης και την προετοιμασία των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου το 1ο Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου, στο Βαθύ.

Με σύνθημα «Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία – Καμία θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους!», το φεστιβάλ αποτέλεσε σημείο συνάντησης εργαζομένων, σωματείων και φορέων, αναδεικνύοντας τις διεκδικήσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σταθερή εργασία, αλλά και ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης και συντονισμού των εργαζομένων, δίνοντας έμφαση στην προετοιμασία των επόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Όπως υπογράμμισε, στόχος δεν είναι το Εργατικό Φεστιβάλ να αποτελέσει έναν θεσμό που θα επαναλαμβάνεται απλώς κάθε χρόνο, αλλά ένα αγωνιστικό γεγονός που θα δίνει ώθηση στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επικείμενες κινητοποιήσεις, με έμφαση στις 21 Οκτωβρίου για ζητήματα Παιδείας, στις 30 Οκτωβρίου για τους λιμενεργάτες και στην πανεργατική απεργία της 25ης Νοεμβρίου, για την οποία, σύμφωνα με το πλαίσιο των διεκδικήσεων, απαιτείται προετοιμασία και μαζική συμμετοχή.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε, επίσης, παρεμβάσεις από σωματεία, ενώ στον χώρο λειτούργησαν κιόσκια φορέων, εκθέσεις, αφιερώματα, βιβλιοπωλείο και παιδική γωνιά, δίνοντας τη δυνατότητα σε εργαζομένους και οικογένειες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ανέδειξε μέσα από τη διοργάνωση την ανάγκη ενίσχυσης της συλλογικής οργάνωσης και της αλληλεγγύης, με στόχο τη διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας και ζωής και την κλιμάκωση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα