Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας
Αγγελίες Εργασίας Καιρός Λακωνίας

Σίβηρη Χαλκιδικής: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια από τις έντονες βροχοπτώσεις – Ανησυχία μετά τη φωτιά του καλοκαιριού

13/10/2026 19:39
plimmires

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε…ποτάμια από τον τεράστιο όγκο νερού που κατέβηκε από το βουνό μετά από έντονες βροχοπτώσεις στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Η κακοκαιρία δοκίμασε τις αντοχές της περιοχής, ενώ οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε παρεμβάσεις και έργα για την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Μεγάλες ποσότητες νερού όπως φαίνεται στο βίντεο κατεβαίνουν από το βουνό και καταλήγουν μέσα από δύο ρεματα που βρίσκονται στην λεκάνη της καμμένης περιοχής μέσα στον οικισμό της Σίβηρης βρίσκοντας διέξοδο στη θάλασσα.

Η έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε την περασμένη Κυριακή προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους και ιδιοκτήτες εξοχικων κατοικιών για την κατάσταση των ρεμάτων της περιοχής, η οποία είχε πληγεί από πυρκαγιά το καλοκαίρι.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις στα ρέματα με χρήματα που προήλθαν από το πακέτο στήριξης των 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών στην Κασσάνδρα, εκ των οποίων 2,5 εκατ. ευρώ διατεθηκαν στον Δήμο και 1 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η επόμενη φάση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής που αφορά την κατασκευή κλαδο φραγμάτων και κορμόφραγμάτων.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση έντονων καιρικων φαινόμενο που ενδέχεται να πλήξουν την χερσόνησο της Κασσάνδρας.

RΡεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα