Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας

Υπόθεση ΜΚΟ: Προφυλακίστηκε η 35χρονη – Την Πέμπτη απολογείται ο βασικός κατηγορούμενος

03/11/2026 15:48
[390911] ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΚΟ "ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ"    (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)


Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα δύο ακόμη κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οποίας φέρεται να συγκεντρώνονταν δωρεές για παιδιά με σοβαρές ασθένειες, με μέρος των χρημάτων να καταλήγει σε προσωπικές δαπάνες.

Η 35χρονη σύζυγος του 37χρονου προέδρου της ΜΚΟ ολοκλήρωσε την απολογία της ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή, αποδίδοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη στον σύζυγό της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε ανέρχεται σε περίπου 2,9 εκατομμύρια ευρώ. Η 35χρονη αμφισβήτησε το ύψος του ποσού, υποστηρίζοντας ότι κυμαίνεται μεταξύ 800.000 και 900.000 ευρώ και ότι τα χρήματα δαπανήθηκαν από τον σύζυγό της σε τυχερά παιχνίδια.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο 37χρονος είχε πραγματοποιήσει στοιχήματα συνολικού ύψους περίπου 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, λαμβάνοντας πίσω περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ερωτηθείσα για την απουσία των απαιτούμενων αδειών διεξαγωγής εράνων, η 35χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική σε αντίστοιχες οργανώσεις.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την απολογία του 32χρονου αδελφού της, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαχειριζόταν δύο εταιρείες μέσω των οποίων εκδίδονταν φορολογικά παραστατικά για την αιτιολόγηση δαπανών της ΜΚΟ.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος πρόεδρος της οργάνωσης, ο οποίος θεωρείται βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Η έρευνα αφορά καταγγελλόμενη υπεξαίρεση χρημάτων και απάτη μέσω εράνων και δωρεών πολιτών, που συγκεντρώνονταν με σκοπό την οικονομική ενίσχυση παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα