Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης στήριξης απέναντι στις αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα
To ενδεχόμενο παρέμβασης για την ανακούφιση των πολιτών από τις αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤnews, Γεωργία Σκιτζή.
Ούτως ή άλλως, όωπς επισημαίνει η Γεωργία Σκιτζή, πίσω από όσα ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, υπήρχε η φιλοσοφία να κρατηθούν κάποια χρήματα για έκτακτες κρίσεις.
Άρα ο κίνδυνος μιας νέας ενεργειακής κρίσης μελετάται διεξοδικά.
Το στίγμα έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, όταν αυτό αποφασιστεί, για πρόσθετη στήριξη σε ρεύμα αλλά και στα καύσιμα
Σε κάθε περίπτωση, όπως όλα δείχνουν, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν μέχρι το τέλος του μήνα καθώς εκπνέουν οι επιδοτήσεις. Και όσο πλησιάζουμε στην 15η του Οκτώβρη – όταν θα ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης – εκεί εξετάζονται όλα τα περιθώρια.
Στο τραπέζι υπάρχει σχέδιο για μεγαλύτερη παρέμβαση στην επιδοματική πολιτική, η οποία ανακοινώθηκε από τη ΔΕΘ για το κομμάτι της θέρμανσης, ενώ εξετάζεται να ζητηθεί στήριξη από την ΕΕ.







