Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας

Ενίσχυση Κέντρων Υγείας από Φοιτήτριες και Φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

09/09/2026 12:13

Φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε Κέντρα Υγείας, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής (Πολύγυρος).

Τα Κέντρα Υγείας τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής: Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, Καλλικράτειας, Κασσανδρείας, Νέας Μαδύτου, Αγίου Νικολάου, Παλαιοχωρίου, Ροδολίβους, Ιάσμου, Καστοριάς, Λιτοχώρου, Κατερίνης, Καμαριώτισσας (Σαμοθράκη), Πρίνου (Θάσος), Ελευθερούπολης, Χρυσούπολης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Π.Π.Ι. Παραλίας Οφρυνίου, και Π.Ι. Νέας Περάμου.

Το πρόγραμμα Ε.Κ.Υ.Β.Ε. θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026, έχοντας συνολική διάρκεια 8 εβδομάδες. Οι εθελοντές/ντριες φοιτητές/τριες Ιατρικής, επισκέπτονται τις Δομές Υγείας για επτά ημέρες παρακολουθώντας και συμμετέχοντας ενεργά στις ιατρικές πράξεις.

Το ΕΚΥΒΕ πραγματοποιείται κάθε χρόνο το καλοκαίρι διαγράφοντας μία πορεία που διαρκεί από το 2013 έως και σήμερα! Φέτος το καλοκαίρι συμμετείχαν συνολικά 87 φοιτήτριες και φοιτητές Ιατρικής. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος, με τίτλο «Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2026 – Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος», και αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), με έδρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου, κατά τους θερινούς μήνες, όπου παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες, αλλά και η πρακτική άσκηση και βελτίωση των ιατρικών δεξιοτήτων των φοιτητριών και φοιτητών Ιατρικής του Αριστοτελείου.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος
950 – 160 Τέσσυ Δερτιλή

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα