Μετάβαση στο περιεχόμενο
Το site της Λακωνίας

Θεσσαλονίκη: «Η Β΄Δημοτική Κοινότητα γεμίζει χρώμα»– Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική παρέμβαση στα δέντρα της γειτονιάς

04/11/2026 11:57
yarn-bombing

Μια ξεχωριστή δράση δημιουργικής παρέμβασης στον δημόσιο χώρο διοργανώνει η Β΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΚοινΣΕπ FORME, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2026, στις 11:00, στο Πάρκο Τέχνης, στη συμβολή των οδών Κώττα Ρούλια και Δυτικής Εισόδου, στην απόληξη της οδού Παλαιού Σταθμού.

Στο πλαίσιο της δράσης θα εφαρμοστεί η πρωτότυπη τεχνική Yarn Bombing, μια μορφή καλλιτεχνικής παρέμβασης κατά την οποία τα δέντρα «ντύνονται» με πολύχρωμα, χειροποίητα πλεκτά, αποκτώντας μια διαφορετική, ιδιαίτερα ζωντανή και δημιουργική εικόνα.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας για την αισθητική αναβάθμιση και την ανάδειξη των δημόσιων χώρων, με στόχο να προσδώσει περισσότερο χρώμα και ζωντάνια στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, μέσα από την τέχνη του πλεξίματος, επιδιώκεται να αναδειχθούν η αξία της χειροποίητης δημιουργίας, η συνεργασία και η συλλογική συμμετοχή, μεταφέροντας ένα μήνυμα φροντίδας για το περιβάλλον και τον κοινόχρηστο χώρο.

Η Β΄ Δημοτική Κοινότητα προσκαλεί τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά αυτή την ιδιαίτερη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και να συμμετάσχουν σε μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να δώσει μια νέα, πολύχρωμη όψη σε μια γειτονιά της πόλης.

950-160 Μπασουράκος
950-160 Δημητροπούλου
950 – 160 EYECONIK Eyewear
950 – 160 Κουτσοβίτη Σοφία
950 – 160 Σαΐτάκης Γιώργος

Η APELA προτείνει

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα