Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕ.ΔΗ.Ε., σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας 5 Μαΐου, στον καταυλισμό κοντά στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο Ρομά, ηλικίας 25 και 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 20χρονο, που αναζητείται, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τις 30.4.2019 έως και τις 5.5.2019 αφαίρεσαν συνολικά 6 μετασχηματιστές από στύλους και υποσταθμούς του ΔΕ.ΔΗ.Ε. σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης και συγκεκριμένα στον  Κλαδά, στην περιοχή του βιολογικού στη Σπάρτη, στην Καλογωνιά, στον Θεολόγο και στο Αφυσσού. Η συνολική τους αξία ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των άγνωστων δραστών, καθώς και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.