notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Ιστορίες γεύσεων ανθρώπων και πολιτισμού παρουσιάστηκαν στην Αρεόπολη

slider_image

Μοιράσου το άρθρο:

19-07-2022

Από τη Λακωνία ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories»

Από τη Λακωνία και συγκεκριμένα την Αρεόπολη ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 17/7, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού»

Όπως τονίζεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που είχε επίκεντρο την Αρεόπολη και στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου όλης της περιοχής της Λακωνίας, ξεδιπλώθηκε ένα βιωματικό ταξίδι στον χρόνο και τον τόπο, μέσα από παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών, που κεράστηκαν επί τόπου στο κοινό το οποίο  παρακολούθησε την εκδήλωση, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με οδηγούς τοπικούς σεφ, έκθεση τοπικών προϊόντων και βέβαια εργαστήρι μαγειρικής για τους μικρούς φίλους.

Την εκδήλωση παρουσίασαν o δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega Γιώργος Κρικοριάν, και ο εκπαιδευτικός και ο ιστορικός τέχνης Δημήτρης Ροζάκης. Μαζί τους και η λάκαινα Σταυριανή Ζερβακάκου, βραβευμένη από τον οδηγό Michelin για τη δουλειά της σε αθηναϊκό εστιατόριο.

Εξάλλου χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου (γαστρονομίας), από μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, βρέθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης, όπου περιηγήθηκαν σε διάφορα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, βιώνοντας παράλληλα και εμπειρίες, όπως η συλλογή αλατιού σε μανιάτικες αλυκές για να γνωρίσουν τον τρόπο που συλλέγεται το αλάτι, που παραμένει ο ίδιος από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Ακολούθησε ξενάγηση στα Σπήλαια του Διρού, επίσκεψη σε ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα και σε αγροδιατροφική φάρμα για γευσιγνωσία ελαιολάδου.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:









Από τη Λακωνία και συγκεκριμένα την Αρεόπολη ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 17/7, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού»

Όπως τονίζεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που είχε επίκεντρο την Αρεόπολη και στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου όλης της περιοχής της Λακωνίας, ξεδιπλώθηκε ένα βιωματικό ταξίδι στον χρόνο και τον τόπο, μέσα από παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών, που κεράστηκαν επί τόπου στο κοινό το οποίο  παρακολούθησε την εκδήλωση, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με οδηγούς τοπικούς σεφ, έκθεση τοπικών προϊόντων και βέβαια εργαστήρι μαγειρικής για τους μικρούς φίλους.

Την εκδήλωση παρουσίασαν o δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega Γιώργος Κρικοριάν, και ο εκπαιδευτικός και ο ιστορικός τέχνης Δημήτρης Ροζάκης. Μαζί τους και η λάκαινα Σταυριανή Ζερβακάκου, βραβευμένη από τον οδηγό Michelin για τη δουλειά της σε αθηναϊκό εστιατόριο.

Εξάλλου χθες Δευτέρα 18 Ιουλίου, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου (γαστρονομίας), από μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, βρέθηκαν στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης, όπου περιηγήθηκαν σε διάφορα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος, βιώνοντας παράλληλα και εμπειρίες, όπως η συλλογή αλατιού σε μανιάτικες αλυκές για να γνωρίσουν τον τρόπο που συλλέγεται το αλάτι, που παραμένει ο ίδιος από την αρχαιότητα ως σήμερα.

Ακολούθησε ξενάγηση στα Σπήλαια του Διρού, επίσκεψη σε ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα και σε αγροδιατροφική φάρμα για γευσιγνωσία ελαιολάδου.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:









Η APELA προτείνει

image