Τη διοργάνωση ανέλαβαν μεταξύ άλλων το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, η Λέσχη LIONS Σπάρτης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Παράρτημα Σπάρτης, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Σπάρτης και υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους προς τις μητέρες αυτές. Ανάμεσα τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Άγγελος Αντωνάκος, η Ντία Τζανετέα, ο Νίκος Καραλής, ο Σταύρος Λαμπρινάκος και άλλοι τοπικοί παράγοντες.
Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η δραματοποίηση του παραμυθιού «Το Παιδί και το Άλογο» από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, ενώ στο τέλος της παράστασης προσέφεραν συμβολικά λουλούδια και πλακέτες στις μητέρες.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και χορό, με τη συμμετοχή της Ηλέκτρας Βλαχονικολού, του Γιάννη Κονιδιτσιώτη και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοροδρόμοι».
Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Σταύρου Λαμπρινάκου, Προέδρου του Σωματείου, ο οποίος μίλησε με λόγια καρδιάς για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης, ιδιαίτερα όταν αυτή συνοδεύει παιδιά με δυσκολίες, προσφέροντας απλόχερα φροντίδα, τρυφερότητα και δύναμη.
Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA






























































