Επιστολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης απέστειλε η Τοπική Κοινότητα Γερακίου με την οποία διαμαρτύρεται «για τις συνεχόμενες απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στην Τ.Κ. Γερακίου». Μάλιστα, την επιστολή συνυπογράφουν και εμποροεπαγγελματίες της περιοχής.

«Οι εμποροεπαγγελματίες έχουν μείνει πάμπολλες φορές απροειδοποίητα χωρίς ρεύμα και έχουν πληγεί οικονομικά αφού δεν μπορούν εύρυθμα να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και έχουν γίνει ζημιές σε μοτέρ ψυγείων, τηλεοράσεις, ρούτερ κλπ. Στην τελευταία διακοπή 2/11/2019 δεν είχαμε για 7,5 ώρες ρεύμα. Κατά την διάρκεια της διακοπής αυτής είχαμε ληστεία σε ηλικιωμένο όπου ξυλοκοπήθηκε», τονίζουν.

Ακολουθεί η επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Ευρώτα και στην Π.Ε. Λακωνίας:

Διαμαρτυρία για τις συνεχόμενες απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος στην Τ.Κ. Γερακίου

Το τελευταίο διάστημα -από το καλοκαίρι και ύστερα-  η Τ.Κ. Γερακίου έχει ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγες φορές από τις απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος ή από την αδικαιολόγητη αυξομείωση της τάσεως. Από το Σεπτέμβριο το πρόβλημα έχει οξυνθεί με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα παρόλο που την φετινή χρονιά η καλοκαιρία συνεχίζεται έως σήμερα.

Τι θα γίνει όταν έρθει βαρυχειμωνιά θα σταματήσουμε να έχουμε ρεύμα;

Οι εμποροεπαγγελματίες έχουν μείνει πάμπολλες φορές απροειδοποίητα χωρίς ρεύμα και έχουν πληγεί οικονομικά αφού δεν μπορούν εύρυθμα να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και έχουν γίνει ζημιές σε μοτέρ ψυγείων, τηλεοράσεις, ρούτερ κλπ. Στην τελευταία διακοπή 2/11/2019 δεν είχαμε για 7,5 ώρες ρεύμα. Κατά την διάρκεια της διακοπής αυτής είχαμε ληστεία σε ηλικιωμένο όπου ξυλοκοπήθηκε.

Τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα πρώτη φορά στην κοινοτητά μας και πιστεύουμε ότι η διακοπή αυτή «συνηγόρησε» υπέρ των δραστών.

Αξιοσημείωτο είναι πως κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης διακοπής όπως ενημερωθήκαμε από υπάλληλο του 11500 η ΔΕΔΔΗΕ Σπάρτης ενημερώθηκε στις 3:06 π.μ. χωρίς άμεση αντίδραση από μέρους σας αφού συνεργείο έφτασε στις 8 το πρωί στο χωριό.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εν λόγω κατάσταση και ζητάμε διόρθωση του προβλήματος αφού για αυτό το κοινωνικό αγαθό πληρώνουμε και μάλιστα αδρά. Σε περίπτωση που δεν ενεργήσετε άμεσα οι κινητοποιήσεις μας θα είναι δυναμικότερες. Αναμένουμε ενέργειες σας.