Την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή γιορτινή ατμόσφαιρα είχαν μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Από νωρίς το απόγευμα είχαν ξεκινήσει παράπλευρες εκδηλώσεις για τους λιλιπούτειους φίλους, με ξυλοπόδαρους, «άτακτα ξωτικά», μπαλόνια και αερόστατα που «κουβαλούσαν» ευχές, ενώ το μουσικό μέρος της εκδήλωσης είχε αναλάβει το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης. Παράλληλα, μοιράζονταν νόστιμα γιορτινά γλυκίσματα, ενώ οι παιδικές φωνές και τα χρώματα δημιουργούσαν ένα ευχάριστο κλίμα.

Η Πρόεδρος του Νομικού Πρόσωπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, Ελένη Δαράκη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θόδωρος Βερούτης. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, παίρνοντας τον λόγο, ευχήθηκε στους δημότες «Χρόνια Πολλά» και μέτρησε αντίστροφα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Την ώρα που τα φώτα του δέντρου άναψαν, η κεντρική πλατεία της Σπάρτης έλαμψε από πυροτεχνήματα, τα οποία μετέτρεψαν τον νυχτερινό ουρανό σε μια «παλέτα» χρωμάτων.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες