Στη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης Δημοσθένης Κακούρος, ο οποίος παρουσίασε πρόταση για την εισαγωγή της εκμάθησης πρώτων βοηθειών στα σχολεία από την ηλικία των 12 ετών. Να επισημάνουμε ότι ο κ. Κακούρος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών και έμπειρος σε θέματα εθελοντισμού. Η κα. Ζαχαράκη συμμερίσθηκε πλήρως την ανάγκη εκμάθησης για κάθε παιδί άνω των 12 ετών, ακούγοντας προσεκτικά το πλαίσιο που της εξέθεσε ο κ. Κακούρος, αναφορικά με τις απαιτήσεις για πιστοποιημένους εκπαιδευτές.
Παράλληλα, τέθηκαν θέματα που αφορούν την αξιοποίηση της παλαιάς Μαθητικής Εστίας, καθώς και την αποκατάσταση του κτηρίου του παλαιού Πρωτοδικείου, το οποίο προτείνεται να στεγάσει τις υπηρεσίες των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Λακωνία.
Αναφορικά με το «Παλαιό Πρωτοδικείο»: δεδομένου ότι ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Κρητικού με τη νέα ΥπΑΙΘΑ, της ενεχείρισε σύντομο ιστορικό του ζητήματος, εξηγώντας της σε ποιό σημείο έχει «μπλοκάρει», καθώς και την -σε επόμενο στάδιο- ανάγκη ένταξης του σε Πρόγραμμα. Η Υπουργός υποσχέθηκε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Εφορείας των Γ.Α.Κ., καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Σωτηρόπουλο.
Τέλος, ο Δήμαρχος Σπάρτης επισκέφθηκε τον Υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, με τον οποίο συζήτησε θέματα χρηματοδότησης και αναπτυξιακής πολιτικής που αφορούν τον Δήμο Σπάρτης. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, υπογραμμίζοντας τη στενή σχέση του Υπουργού με τη Λακωνία και την καλή θεσμική συνεργασία.
Το άρθρο έχει δημιουργηθεί από Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ της APELA



