notification icon
Θα θέλατε να σας ενημερώνουμε για τα έκτακτα γεγονότα ;

Φιλιππάκος σε Λυροφώνη για το Δ.Σ. Αν. Μάνης: H διαδικασία του «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία

slider_image
17-06-2020

«Καλούμε την κα Πρόεδρο, του Δ.Σ Ανατολικής Μάνης και τη Δημοτική Αρχή, να επαναφέρει την κανονικότητα... εκτός εάν κάποιους βολεύει να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία της αντικανονικότητας»

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, απέστειλε στις 14/6 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης», Τζανέτος Φιλιππάκος, με θέμα: «Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης».

΄΄Εκτιμούμε, ότι η διοίκηση του Δήμου οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διεξαγωγής των συνεδριάσεων με ζωντανές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων «κεκλεισμένων των θυρών». Ο κορονοϊός δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, πολλώ δε από την στιγμή που όλοι έχουμε προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα, πειθαρχημένοι στα νέα δεδομένα. Οι συνοπτικές διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Και αυτή η διαδικασία του «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης΄΄, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππάκος.

΄΄Για τη μη λήψη αποφάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, δεν ευθύνονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως δυστυχώς διαρρέεται, αλλά η Δημοτική Αρχή η οποία δεν προάγει τη συνεργασία και δεν λαμβάνει υπόψιν της, τις απόψεις και τις προτάσεις μας, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα και παρά τη θετική διάθεσή μας για παραγωγική συνεργασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των δημοτών μας για τα θέματα που τους αφορούν΄΄, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» και τονίζει πως ΄΄«καλούμε την κα Πρόεδρο, του Δ.Σ Ανατολικής Μάνης και τη Δημοτική Αρχή, να επαναφέρει την κανονικότητα... εκτός εάν κάποιους βολεύει να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία της αντικανονικότητας»΄΄.

Η επιστολή που κοινοποιείται επίσης στον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νικόλαο Παπαθεοδώρου, αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια προγενέστερης αλληλογραφίας και ειδικότερα της αίτησή μας (5703/1¬6-2020) για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και μάλιστα του συνόλου της αντιπολίτευσης, δηλαδή της πλειοψηφίας την οποίαν αγνοήσατε, αποστέλλοντάς μας σχετική απάντηση με την οποία δεν αναφέρεστε εις την ουσία του θέματος, επικαλούμενοι επιλεκτικά διατάξεις που δεν δικαιολογούν τη μη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και πάλι έντονα, πάντα όμως εντός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού και των αρχών που μας διέπουν, καθότι δεν υπάρχει από τη πλευρά σας ο οφειλόμενος σεβασμός και η συνεργασία με τις θέσεις της πλειοψηφίας, του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια θέματα ως προς τη λειτουργία του, τα οποία τελικά βλάπτουν σημαντικά τους δημότες, το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγική και αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου.

Σύμφωνα με την § 2 του άρθρου 19 της αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 34781/4-6-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΒΆ 2168) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», «2. Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. …….. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

Η κοινωνία "ανοίγει ξανά" λοιπόν!

Όχι όμως και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που επιλέγει τον «δια περιφοράς» τρόπο διεξαγωγής αυτών, από την στιγμή που δίδεται η δυνατότητα στους δημοτικούς σύμβουλους να παρίστανται δια ζώσης και η συζήτηση να λαμβάνει χώρα «κεκλεισμένων των θυρών» τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Εκτιμούμε, ότι η διοίκηση του Δήμου οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διεξαγωγής των συνεδριάσεων με ζωντανές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων «κεκλεισμένων των θυρών». Ο κορονοϊός δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, πολλώ δε από την στιγμή που όλοι έχουμε προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα, πειθαρχημένοι στα νέα δεδομένα. Οι συνοπτικές διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Και αυτή η διαδικασία του «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης.

Δεν επιτρέπουμε, να βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν καταχρηστικά σημαντικές αποφάσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και χωρίς καμία συζήτηση με την τοπική κοινωνία και τις παρατάξεις των Συμβουλίων, από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της συνεδρίασης «κεκλεισμένων των θυρών».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό 40 (Α.Π. 20930/31-03-2020) του Υπουργείου παρά του ότι προβλέπονται θεωρητικά τρία ενδεχόμενα συνεδρίασης («δια περιφοράς», «κεκλεισμένων των θυρών» ή «τηλεδιάσκεψη»), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης επιμένει να επιλέγει την «δια περιφοράς», ως πιο βολική, αφού γλιτώνει και από την «ενοχλητική αντιπολίτευση».

Σας καλούμε ύστερα από τα ανωτέρω, άμεσα και μέχρι την προσεχή Πέμπτη (18/06/2020) το αργότερο, λόγω του επείγοντος και την ανάγκης να αποφασίσουμε για τα θέματα που αφορούν την τουριστική περίοδο και τα ζωτικά αιτήματα των επαγγελματιών του χώρου γενικότερα, να βγάλετε σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσει έστω και δια μεταφοράς για τα ακόλουθα θέματα, που αναφέρονται στη από 11/06/2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου 6353 πρόσκλησή σας για τη συνεδρίαση δια περιφοράς την προσεχή Δευτέρα 15/06/2020 και ώρες 11:00 - 13:00:

I. ΥπΆ αριθμ. 11 θέμα: Καθορισμός ανταλλάγματος ανά τετραγωνικό μέτρο για παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας και λοιπά.
II. ΥπΆ αριθμ. 19 θέμα: Συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 311/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τους προς παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους
III.  ΥπΆ αριθμ. 20 θέμα: Σχετικά με παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έτους 2020.
IV. ΥπΆ αριθμ. 23 θέμα: Σχετικά με απαλλαγή επιχειρήσεων από καταβολή τελών και πρόβλεψη για μείωση μισθωμάτων επιχειρήσεων και δικαιωμάτων περιπτέρων που διέκοψαν ή περιόρισαν τη δραστηριότητά τους λόγω των μέτρων προς αποφυγή της διάδοσης του Κορωνοϊου Covid-19.
V.  ΥπΆ αριθμ 24 θέμα: Υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για επιδότηση επιπλέον δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Γυθείου - Κυθήρων - Κρήτης ενόψει θερινής περιόδου.
VI. ΥπΆ αριθμ. 25 Θέμα: Εισήγηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου για παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου στην ¶ Ζώνη, της χερσαίας ζώνης λιμένος Γύθειου στις επιχειρήσεις εστίασης (καφετέριες κλπ) για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων που βρίσκονται στην οδό Τζανή Τζανετάκη από την ταβέρνα 90 μοίρες έως τη νήσο Κρανάη (ταβέρνα Γρηγόρης), και στη Β Ζώνη, της χερσαίας ζώνης Λιμένος Γυθείου, στην επιχείρηση του Πέτρου Δασκαλάκη για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων κατά το διάστημα εφαρμογής μέτρων προστασίας του Covid-19 αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Για όλα τα άλλα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, σας καλούμε να τα φέρετε προς συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο δια ζώσης και σύμφωνα με τα όσα έχουν καθοριστεί από την Κυβέρνηση και προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, όπως πράττουν οι όμοροι Δήμοι. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Δήμοι Καλαμάτας και Σπάρτης κλπ.

Για τη μη λήψη αποφάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, δεν ευθύνονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως δυστυχώς διαρρέεται, αλλά η Δημοτική Αρχή η οποία δεν προάγει τη συνεργασία και δεν λαμβάνει υπόψιν της, τις απόψεις και τις προτάσεις μας, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα και παρά τη θετική διάθεσή μας για παραγωγική συνεργασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των δημοτών μας για τα θέματα που τους αφορούν.

Καταληκτικά δια της παρούσης επιστολής μας, διεκδικούμε να γίνει η Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός που να υπηρετεί το δημοκρατικό διάλογο και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με ευρύτερες πλειοψηφίες και συναινέσεις.

Απαιτούμε, μία Αυτοδιοίκηση που να έχει πραγματικά την αρμοδιότητα των τοπικών υποθέσεων και την αυτοτέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος, που να εκπορεύεται από τη λαϊκή βούληση και όχι από μονοπρόσωπες εξουσίες, που συχνά λειτουργούν με σκοπιμότητες.

Καλούμε την κα Πρόεδρο, του Δ.Σ Ανατολικής Μάνης και τη Δημοτική Αρχή, να επαναφέρει την κανονικότητα... εκτός εάν κάποιους βολεύει να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία της αντικανονικότητας.

Με εκτίμηση,

Ο Επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Μάνης
Τζανέτος Φιλιππάκος

Επιστολή προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, απέστειλε στις 14/6 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική Κίνηση Μάνης», Τζανέτος Φιλιππάκος, με θέμα: «Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης».

΄΄Εκτιμούμε, ότι η διοίκηση του Δήμου οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διεξαγωγής των συνεδριάσεων με ζωντανές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων «κεκλεισμένων των θυρών». Ο κορονοϊός δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, πολλώ δε από την στιγμή που όλοι έχουμε προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα, πειθαρχημένοι στα νέα δεδομένα. Οι συνοπτικές διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Και αυτή η διαδικασία του «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης΄΄, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Φιλιππάκος.

΄΄Για τη μη λήψη αποφάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, δεν ευθύνονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως δυστυχώς διαρρέεται, αλλά η Δημοτική Αρχή η οποία δεν προάγει τη συνεργασία και δεν λαμβάνει υπόψιν της, τις απόψεις και τις προτάσεις μας, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα και παρά τη θετική διάθεσή μας για παραγωγική συνεργασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των δημοτών μας για τα θέματα που τους αφορούν΄΄, υπογραμμίζει ο επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης Μάνης» και τονίζει πως ΄΄«καλούμε την κα Πρόεδρο, του Δ.Σ Ανατολικής Μάνης και τη Δημοτική Αρχή, να επαναφέρει την κανονικότητα... εκτός εάν κάποιους βολεύει να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία της αντικανονικότητας»΄΄.

Η επιστολή που κοινοποιείται επίσης στον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νικόλαο Παπαθεοδώρου, αναφέρει τα εξής:

Σε συνέχεια προγενέστερης αλληλογραφίας και ειδικότερα της αίτησή μας (5703/1¬6-2020) για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια ζώσης και μάλιστα του συνόλου της αντιπολίτευσης, δηλαδή της πλειοψηφίας την οποίαν αγνοήσατε, αποστέλλοντάς μας σχετική απάντηση με την οποία δεν αναφέρεστε εις την ουσία του θέματος, επικαλούμενοι επιλεκτικά διατάξεις που δεν δικαιολογούν τη μη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για το λόγο αυτό βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και πάλι έντονα, πάντα όμως εντός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού και των αρχών που μας διέπουν, καθότι δεν υπάρχει από τη πλευρά σας ο οφειλόμενος σεβασμός και η συνεργασία με τις θέσεις της πλειοψηφίας, του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια θέματα ως προς τη λειτουργία του, τα οποία τελικά βλάπτουν σημαντικά τους δημότες, το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγική και αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου.

Σύμφωνα με την § 2 του άρθρου 19 της αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 34781/4-6-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΒΆ 2168) «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», «2. Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. …….. Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών».

Η κοινωνία "ανοίγει ξανά" λοιπόν!

Όχι όμως και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που επιλέγει τον «δια περιφοράς» τρόπο διεξαγωγής αυτών, από την στιγμή που δίδεται η δυνατότητα στους δημοτικούς σύμβουλους να παρίστανται δια ζώσης και η συζήτηση να λαμβάνει χώρα «κεκλεισμένων των θυρών» τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Εκτιμούμε, ότι η διοίκηση του Δήμου οφείλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα διεξαγωγής των συνεδριάσεων με ζωντανές τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων «κεκλεισμένων των θυρών». Ο κορονοϊός δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, πολλώ δε από την στιγμή που όλοι έχουμε προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα, πειθαρχημένοι στα νέα δεδομένα. Οι συνοπτικές διαδικασίες στερούν από το Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους και τελικά τη βελτίωση των προτάσεων της διοίκησης. Και αυτή η διαδικασία του «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης.

Δεν επιτρέπουμε, να βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν καταχρηστικά σημαντικές αποφάσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και χωρίς καμία συζήτηση με την τοπική κοινωνία και τις παρατάξεις των Συμβουλίων, από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της συνεδρίασης «κεκλεισμένων των θυρών».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό 40 (Α.Π. 20930/31-03-2020) του Υπουργείου παρά του ότι προβλέπονται θεωρητικά τρία ενδεχόμενα συνεδρίασης («δια περιφοράς», «κεκλεισμένων των θυρών» ή «τηλεδιάσκεψη»), η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Μάνης επιμένει να επιλέγει την «δια περιφοράς», ως πιο βολική, αφού γλιτώνει και από την «ενοχλητική αντιπολίτευση».

Σας καλούμε ύστερα από τα ανωτέρω, άμεσα και μέχρι την προσεχή Πέμπτη (18/06/2020) το αργότερο, λόγω του επείγοντος και την ανάγκης να αποφασίσουμε για τα θέματα που αφορούν την τουριστική περίοδο και τα ζωτικά αιτήματα των επαγγελματιών του χώρου γενικότερα, να βγάλετε σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσει έστω και δια μεταφοράς για τα ακόλουθα θέματα, που αναφέρονται στη από 11/06/2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου 6353 πρόσκλησή σας για τη συνεδρίαση δια περιφοράς την προσεχή Δευτέρα 15/06/2020 και ώρες 11:00 - 13:00:

I. ΥπΆ αριθμ. 11 θέμα: Καθορισμός ανταλλάγματος ανά τετραγωνικό μέτρο για παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας και λοιπά.
II. ΥπΆ αριθμ. 19 θέμα: Συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 311/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά τους προς παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους
III.  ΥπΆ αριθμ. 20 θέμα: Σχετικά με παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έτους 2020.
IV. ΥπΆ αριθμ. 23 θέμα: Σχετικά με απαλλαγή επιχειρήσεων από καταβολή τελών και πρόβλεψη για μείωση μισθωμάτων επιχειρήσεων και δικαιωμάτων περιπτέρων που διέκοψαν ή περιόρισαν τη δραστηριότητά τους λόγω των μέτρων προς αποφυγή της διάδοσης του Κορωνοϊου Covid-19.
V.  ΥπΆ αριθμ 24 θέμα: Υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για επιδότηση επιπλέον δρομολογίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Γυθείου - Κυθήρων - Κρήτης ενόψει θερινής περιόδου.
VI. ΥπΆ αριθμ. 25 Θέμα: Εισήγηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου για παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος απλής χρήσης χώρου στην ¶ Ζώνη, της χερσαίας ζώνης λιμένος Γύθειου στις επιχειρήσεις εστίασης (καφετέριες κλπ) για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων που βρίσκονται στην οδό Τζανή Τζανετάκη από την ταβέρνα 90 μοίρες έως τη νήσο Κρανάη (ταβέρνα Γρηγόρης), και στη Β Ζώνη, της χερσαίας ζώνης Λιμένος Γυθείου, στην επιχείρηση του Πέτρου Δασκαλάκη για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σκιαδίων κατά το διάστημα εφαρμογής μέτρων προστασίας του Covid-19 αίτημα του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Για όλα τα άλλα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, σας καλούμε να τα φέρετε προς συζήτηση και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο δια ζώσης και σύμφωνα με τα όσα έχουν καθοριστεί από την Κυβέρνηση και προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, όπως πράττουν οι όμοροι Δήμοι. Ενδεικτικά αναφέρονται οι Δήμοι Καλαμάτας και Σπάρτης κλπ.

Για τη μη λήψη αποφάσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, δεν ευθύνονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως δυστυχώς διαρρέεται, αλλά η Δημοτική Αρχή η οποία δεν προάγει τη συνεργασία και δεν λαμβάνει υπόψιν της, τις απόψεις και τις προτάσεις μας, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα και παρά τη θετική διάθεσή μας για παραγωγική συνεργασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των δημοτών μας για τα θέματα που τους αφορούν.

Καταληκτικά δια της παρούσης επιστολής μας, διεκδικούμε να γίνει η Αυτοδιοίκηση ένας θεσμός που να υπηρετεί το δημοκρατικό διάλογο και οι αποφάσεις να λαμβάνονται με ευρύτερες πλειοψηφίες και συναινέσεις.

Απαιτούμε, μία Αυτοδιοίκηση που να έχει πραγματικά την αρμοδιότητα των τοπικών υποθέσεων και την αυτοτέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος, που να εκπορεύεται από τη λαϊκή βούληση και όχι από μονοπρόσωπες εξουσίες, που συχνά λειτουργούν με σκοπιμότητες.

Καλούμε την κα Πρόεδρο, του Δ.Σ Ανατολικής Μάνης και τη Δημοτική Αρχή, να επαναφέρει την κανονικότητα... εκτός εάν κάποιους βολεύει να συνεχίζεται αυτή η φαρσοκωμωδία της αντικανονικότητας.

Με εκτίμηση,

Ο Επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Μάνης
Τζανέτος Φιλιππάκος

Μοιράσου το άρθρο:

Η APELA προτείνει

image