Δημητρακάκης: Ποιότητα Αγροτικών Προϊόντων και τουρισμός
Μοιράσου το άρθρο:
22-06-2012
Σε αρκετές περιοχές της χώρας υπάρχει διασύνδεση του τουρισμού με τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα.
Μεταξύ των παραγωγών και των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού έχει υπογραφεί ένα σύμφωνο ποιότητας που σηματοδοτεί τη δέσμευση όλων των φορέων του τουρισμού για παραγωγή και διάθεση στα τουριστικά καταλύματα και στα κέντρα εστίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Στη Λακωνία δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από τους αρμοδίους φορείς για τη διασύνδεση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό. Τα ξενοδοχεία, τα κέντρα εστίασης να χρησιμοποιούν για τη παρασκευή των φαγητών λακωνικό ποιοτικό λάδι και γενικότερα να διατίθενται τα προϊόντα που παράγουν οι παραγωγοί της Λακωνίας.
Η Ένωση ξενοδόχων Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, οι δήμοι της περιοχής να προχωρήσουν στην υπογραφή του ‘’Συμφώνου Ποιότητας’’ διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα κέντρα εστίασης, με βασικό σκοπό ο τουρισμός να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ο τουρισμός της Λακωνίας για να γίνει ανταγωνιστικός είναι αναγκαίο να αποκτήσει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά ποιότητας, τόσο στη διάθεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές.
Μεταξύ των παραγωγών και των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού έχει υπογραφεί ένα σύμφωνο ποιότητας που σηματοδοτεί τη δέσμευση όλων των φορέων του τουρισμού για παραγωγή και διάθεση στα τουριστικά καταλύματα και στα κέντρα εστίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Στη Λακωνία δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από τους αρμοδίους φορείς για τη διασύνδεση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό. Τα ξενοδοχεία, τα κέντρα εστίασης να χρησιμοποιούν για τη παρασκευή των φαγητών λακωνικό ποιοτικό λάδι και γενικότερα να διατίθενται τα προϊόντα που παράγουν οι παραγωγοί της Λακωνίας.
Η Ένωση ξενοδόχων Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, οι δήμοι της περιοχής να προχωρήσουν στην υπογραφή του ‘’Συμφώνου Ποιότητας’’ διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα κέντρα εστίασης, με βασικό σκοπό ο τουρισμός να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ο τουρισμός της Λακωνίας για να γίνει ανταγωνιστικός είναι αναγκαίο να αποκτήσει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά ποιότητας, τόσο στη διάθεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές.
Σε αρκετές περιοχές της χώρας υπάρχει διασύνδεση του τουρισμού με τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα.
Μεταξύ των παραγωγών και των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού έχει υπογραφεί ένα σύμφωνο ποιότητας που σηματοδοτεί τη δέσμευση όλων των φορέων του τουρισμού για παραγωγή και διάθεση στα τουριστικά καταλύματα και στα κέντρα εστίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Στη Λακωνία δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από τους αρμοδίους φορείς για τη διασύνδεση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό. Τα ξενοδοχεία, τα κέντρα εστίασης να χρησιμοποιούν για τη παρασκευή των φαγητών λακωνικό ποιοτικό λάδι και γενικότερα να διατίθενται τα προϊόντα που παράγουν οι παραγωγοί της Λακωνίας.
Η Ένωση ξενοδόχων Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, οι δήμοι της περιοχής να προχωρήσουν στην υπογραφή του ‘’Συμφώνου Ποιότητας’’ διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα κέντρα εστίασης, με βασικό σκοπό ο τουρισμός να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ο τουρισμός της Λακωνίας για να γίνει ανταγωνιστικός είναι αναγκαίο να αποκτήσει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά ποιότητας, τόσο στη διάθεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές.
Μεταξύ των παραγωγών και των εμπλεκομένων φορέων του τουρισμού έχει υπογραφεί ένα σύμφωνο ποιότητας που σηματοδοτεί τη δέσμευση όλων των φορέων του τουρισμού για παραγωγή και διάθεση στα τουριστικά καταλύματα και στα κέντρα εστίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Στη Λακωνία δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία από τους αρμοδίους φορείς για τη διασύνδεση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό. Τα ξενοδοχεία, τα κέντρα εστίασης να χρησιμοποιούν για τη παρασκευή των φαγητών λακωνικό ποιοτικό λάδι και γενικότερα να διατίθενται τα προϊόντα που παράγουν οι παραγωγοί της Λακωνίας.
Η Ένωση ξενοδόχων Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, οι δήμοι της περιοχής να προχωρήσουν στην υπογραφή του ‘’Συμφώνου Ποιότητας’’ διάθεσης των αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα κέντρα εστίασης, με βασικό σκοπό ο τουρισμός να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ο τουρισμός της Λακωνίας για να γίνει ανταγωνιστικός είναι αναγκαίο να αποκτήσει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά ποιότητας, τόσο στη διάθεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές.